NEOVISNOST U MJESECU BORBE PROTIV OVISNOSTI

87
Udruga za djecu i mlade Novi svijet proteklih mjesec dana marljivo je obilazila osnovne škole promovirajući jednu od najvažnijih ljudskih vrednota – neovisnost!

U jednoj od svojih prethodnih vijesti opisali su malo ležerniji inovativni projekt kojim su u području borbe protiv ovisnosti ostvarili vrijedno europsko priznanje. S druge strane, projekt Neovisnost 7 nastavak je dugogodišnje borbe protiv ovisnosti na nešto konvencionalniji način. Osnovna projektna aktivnost ovdje je edukacija, a provodi se terenskim radom, odnosno izravnim ulaskom u osnovne škole i neposrednim kontaktom s učenicima u uzrastu u kojem obično započinju prvi problemi vezani uz ovisnosti. Stoga je tematski fokus ovoga projekta usmjeren na prevenciju ovisnosti o cigaretama, alkoholu i drogama kao najčešćim sredstvima ovisnosti s kojima se djeca u ovom uzrastu obično susreću.

VEZANE VIJESTI
Mobilnost koja donosi nova znanja, vještine i kompetencije

558

Iako je opisana forma na prvi pogled prilično klasična, potrudili su se da sama provedba bude što dinamičnija. Stoga su, osim uobičajenog ex cathedra pristupa, u radionicu integrirali i različite dodali sadržaje (animacijske ige, grupni rad, diskusiju i sl.) koji u zajedničkoj sinergiji čine uspješan format od dva zanimljiva i dinamična školska sata. To je ukratko opis radionice, a stvarne dojmove najbolje je saznati iz prve ruke – u izravnom kontaktu s djelatnicima škola koje su posjetili i učenicima koji su sudjelovali na radionici.

VEZANE VIJESTI
Sport za sve-sportski sadržaji za 250 djece u riziku od socijalne isključenosti

Ukratko, poziva od strane osnovnih škola ove je godine bilo toliko da ih, na žalost, nisu sve mogli uvrstiti u projekt. Gotovo svaka radionica bila je prepuna zanimljivih pitanja učenika, ali i iskustvenih priča iz njima najbliže okoline – tako su svi imali priliku naučiti nešto novo…

562

Na kraju svake radionice sudionici su ispunjavali mali test novonaučenog znanja kao i mali evaluacijski upitnik. Najzanimljivije dojmove možete pogledati u rubrici – osobni dojmovi. Cijeli projekt bio je terminski usklađen s Mjesecom borbe protiv ovisnosti (15. studenoga – 15. prosinca).

VEZANE VIJESTI
Prva izvedba dramsko scenske igre "Lektira na oko"

U projektu Neovisnost 7 obuhvatili su 8 osnovnih škola u Sisačko-moslavačkoj županiji i 280 izravnih korisnika – učenika 7. razreda. Prema svemu uočenome, možemo reći da su njihove kompetencije u odnosu na problematiku ovisnosti prilično ojačane.

Sve ostalo je manje važno.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here