Nestašni Jovica priveden radi izazivanja požara

4417
Foto: RTL screenshot

Službenici Policijske postaje iz Benkovca dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom osumnjičenim za namjerno izazivanje dvaju požara na otvorenome te su ga predali pritvorskom nadzorniku,  izvijestila je zadarska Policijska uprava.

Osumnjičenik je 22. srpnja poslijepodne u Benkovačkom Selu namjerno izazvao dva požara na otvorenome, čime je ugrozio ljude i imovinu.

Kako se doznaje, riječ je o kandidatu popularnog RTL-ovog showa Ljubav je na selu, Benkovčaninu Jovici Ćiritoviću.

Oko 13 sati izazvao je požar među kućama, a izgorjela je trava i nisko raslinje na površini oko 700 metara četvornih. Vatrogasci su požar ugasili nakon pola sata.

VEZANE VIJESTI
AUSTRALIJA U kontroliranom požaru izgorjelo 20 kuća, 450 kućanstava bez struje

Nakon toga u 17,30 sati u neposrednoj blizini izazvao je drugi požar na površini oko 320 metara četvornih u kojemu su također izgorjeli trava i nisko raslinje, a vatra je zahvatila i stabla smokve i bora te je ugrozila obližnju obiteljsku kuću.

Požar su vatrogasci ugasili u 17,45 sati, rekla glasnogovornica zadarske Policijske uprave Ivana Grbin, dodajući da je osumnjičenik otprije poznat policiji po više prekršajnih prijava.

Uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je doveo u opasnost život i imovinu općeopasnom radnjom ili sredstvom, 37-godišnjak je jučer predan pritvorskom nadzorniku zadarske Policijske uprave.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here