Pjevački zbor Lira, koji je najvećim dijelom sastavljen od petrinjskih umirovljenica, i naredne tri godine vodit će Ivana Malović. Odlučeno je tako na izbornoj skupštini održanoj 16. studenoga u petrinjskom Domu za starije i nemoćne na kojoj je Malović ponovno potvrđena za predsjednicu, šesti put za redom. Osim što Lire u svom repertoaru njeguju uglavnom tradicionalne petrinjske pjesme iz stare petrinjske pjesmarice profesora Mate Bučara, članice ovog zbora, njih oko 20-tak, jako se dobro zabavljaju. Potvrdila nam je to i njihova predsjednica.

„Ovdje je uvijek veselje i radost. Mi smo jedna raspjevana udruga koja se druži i pomaže ljudima, ponajviše u ovom Domu, jer su nam oni dali prostor za sastanke, probe, ali i druženja. Ne idemo na natjecanja, ali nastupamo diljem županije, gdje god nas pozovu, ako smo u mogućnosti, rado se odazovemo. No, najčešće smo u Petrinji. Godišnje odradimo 10 do 12 nastupa. Inače, zbor broji 21 člana i djeluje 21 godinu“, podsjetila je Malović.

Da će uvijek imati njegovu podršku, Lirama je poručio petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je nazočio izbornoj skupštini. Zaželio im je puno uspjeha, da ostvare sve zacrtane aktivnosti i zadaće donijete na skupštini te čestitao na izboru novom – starom vodstvu.

„Kada je u pitanju pjesma i ljubav prema pjesmi, to onda nema nikakve veze s godinama. Kada slušamo ovaj zbor, ne možemo raspoznati godine, jedino možemo kada ih vidimo. Kod članica ovog zbora osjeti se kako su pune ljubavi prema pjesmi, kako su, bez obzira na godine, pune života. To je na kraju kruna grada! Ponosni smo što imamo jedan ovako vrijedan zbor koji godinama u kontinuitetu radi, druži se i daje nadgradnju s pjesmom. Zbor pokazuje i što gradu Petrinji znači pjesma koja ovdje ima bogatu, povijesnu tradiciju. Sretan sam što sam večeras ovdje, s ovim krasnim damama koje kroz druženje i pjesmu našem gradu, ali ponajprije i sebi samima, pružaju sreću i zadovoljstvo“ rekao je Dumbović.

Dodajmo kako je za dopredsjednicu izabrana Božena Božić, za tajnicu Ivana Brebrić, a za blagajnicu Zora Vujić. Predsjednica Ivana Malović je na kraju pozvala sve zainteresirane sugrađanke, koje vole pjesmu i zabavu, da im se pridruže tijekom njihovih proba u Domu za starije i nemoćne osobe u Petrinji.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here