VIDEO – Nova ulaganja u poslovnu zonu Mošćenica

973

U petrinjsku poslovnu zonu Mošćenica- Poljana dolazi poznata tvrtka iz BiH za proizvodnju furnira i raznih drvenih elementa. Tvrtka Palavra iz Nove Bile kod Travnika kroz naredne dvije godine u petrinjsku poslovnu zonu planira uložiti oko 8 milijuna eura i zaposliti najmanje 100 radnika.

Kroz izgradnju pogona za proizvodnju furnira u investiciji od oko 8 milijuna eura već u početnoj fazi zaposlili bi sto radnika. „Za Grad Petrinju ovakva investicija je važna radi pokretanja gospodarstva i otvaranja novih radnih mjesta u našem gradu, stvaranja pozitivne poduzetničke klime koja će pokrenuti i druge investicije u poduzetničku zonu”, istaknuo je gradonačelnik Darinko Dumbović

Važno je naglasiti da se radi o respektabilnoj tvrtki koja ima osigurano inozemno tržište kroz prodaju u idućih pet godina, naglasio je dalje gradonačelnik Dumbović koji se, kako kaže, u razgovoru s domaćinima i osobno uvjerio da se radi o vrijednim i poduzetnim ljudima, poduzetnicima s osiguranim kapitalom i ozbiljnim planovima. Posebno mu je drago da su investitiri prepoznali Petrinju kao sredinu koja uvažava njihove kvalitete i potiče upravo razvoj poduzetništva. Zato se nada vrlo uspješnoj suradnji i da će zajedničkim snagama u realizaciji ovog projekta i uspjeti.”, navodi gradonačelnik Dumbović.

Vlasnik tvrtke Predrag Palavra nakon potpisivanja ugovora o kupnji zemljišta naglasio je da se odlučio osnovati tvrtku sa sjedištem u Republici Hrvatskoj kako bi mogao jednostavnije i jeftinije poslovati.

Poduzeće za proizvodnju furnira i rezane građe “Palavra” sa sjedištem u Novoj Biloj, primjer je kako uporni i sposobni poduzetnici, usprkos svim preprekama domaćih vlasti, uspijevaju opstati na vrlo zahtjevnom europskom ali i svjetskom tržištu. Usprkos činjenica da je središnja Bosna bogata šumom “Palavara” više od 80 posto sirovine uvozi, a potom isto to drvo, prerađeno u polu proizvod za proizvodnju namještaja, izvozi na europsko i svjetsko tržište.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here