Novi izgled petrinjskog groblja do sredine kolovoza

U tijeku su radovi na uređenju okoliša, parkirališta i pješačkih staza

108

Radovi na proširenju petrinjskog groblja Sv. Benedikta teku predviđenom dinamikom i trebali bi biti dovršeni kako je planirano, sredinom kolovoza ove godine. Najavio je to prilikom obilaska radova direktor petrinjskog Komunalca, gradskog poduzeća koje upravlja grobljem, Vlado Lovreković.

„Mi smo izuzetno zadovoljni i zahvalni Gradu i gradonačelniku što je odlučeno da se dio sredstava iz Intervencijskog plana uloži na groblju. Ovdje je investicija u vrijednosti oko 2 milijuna i 800 tisuća, plus PDV i tim novcem se želi urediti parkiralište i staze unutar groblja, gdje se dio asfaltira, a na dio se postavljaju kocke. Prije postavljanja riješena je drenaža, a da bi se riješilo parkiralište radi se potporni zid, koji je inače dosta poskupio tu investiciju. Kao upravitelji groblja, zadovoljni smo tijekom radova i izvođačem. Nadamo da će posao biti gotov otprilike za dva mjeseca, za kada je i nekakav rok. Malo nam je ovo loše vrijeme pokvarilo kontinuitet, ali mislim da će to biti na vrijeme gotovo“, kazao je Lovreković.

VEZANE VIJESTI
Moja sudbina epizoda 20.: Taborište

Radovi obuhvaćaju proširenje groblja istočno od kapele Sv. Benedikta i to u sedam polja, četiri za zemni ukop, dva za ukop u grobnice i jedno za ukop urni. Pristup postojećem groblju i proširenom dijelu izvest će se asfaltiranom pristupnom cestom s pješačkom stazom i parkiralištem, a uredit će se i pješačke staze unutar groblja. Zadovoljstvo tijekom radova te zahvalnost svima koji su pridonijeli realizaciji ovog projekta izrazio je prilikom obilaska groblja petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

„Mislim da smo došli do jedne visoke razine svega onoga što moramo napraviti u određenim standardima života Grada Petrinje. Vodimo brigu o nekim elementarnim potrebama ljudi i izuzetno je važno dati poruku da postoji dostojanstven život i da postoji dostojanstven pokop i briga o našima najmilijima, kojih nema i koji završavaju na našim grobljima. Jedna od naših strategija programa je da nismo nikoga zaboravili, da pokrivamo sve segmente života. U našem Intervencijskom planu imamo društvenu, komunalnu, gospodarsku, ali i socijalnu infrastrukturu“, rekao je Dumbović te još jednom naglasio kako Petrinja prednjači po iskorištavanju sredstava iz EU fondova te kako trenutno ima u provedbi projekte vrijedne oko 700 milijuna kuna.

VEZANE VIJESTI
Osobno izradio pušku s glatkom cijevi

Dodajmo kako se radovi na groblju izvode u sklopu projekta „Razvojem male (komunalno prometne) infrastrukture do unaprjeđenja kvalitete života“ ukupno vrijednog 34,6 milijuna kuna koji je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Zajednički ga provode Grad Petrinja i Komunalac Petrinja, a osim proširenja groblja, projekt uključuje i izgradnju pješačke i biciklističke staze u Mošćenici, izgradnju prometnica i parkirališta stambenog naselja Sajmište te izgradnju prometnih površina s komunalnom infrastrukturom u dijelu naselja Slatina. Sve projektne aktivnosti bit će dovršene do kraja 2020. godine.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here