Novi potencijalni darivatelji pridružili se Hrvatskom registru u Velikoj Gorici

U Velikoj Gorici Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo se sedam potencijalnih darivatelja

591

Na akciji održanoj u srijedu, 16. listopada u Velikoj Gorici Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo se sedam potencijalnih darivatelja.

Akcija je održana uz organizacijsku pomoć članova Goričkog kluba mladih koji su na ovaj način željeli podržati rad Zaklade Ane Rukavine i povećati šansu za ozdravljenje oboljelim osobama kojima je potrebna transplantacija krvotvornih matičnih stanica.

Svaka akcija koju Zaklada organizira diljem Hrvatske nosi poruku „lijek je u nama“. Time Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Što je veći broj upisanih u Hrvatski registar, veća je i mogućnost da se spasi život oboljelima, a prvi korak je upis u Hrvatski registar. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Tijekom gotovo trinaest uspješnih godina rada, Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 62.613 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Iz Hrvatskog registra izdano je ukupno 111 transplantata za hrvatske i inozemne pacijente čime je 111 teško oboljelih osoba iz Hrvatske i inozemstva dobilo priliku za život.

Ova akcija održana je uz financijsku podršku Zagrebačke županije koja je Zakladi Ana Rukavina putem Javnog natječaja dodijelila sredstva za projekt „Lijek je u nama“ na području Zagrebačke županije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here