NOVI “VIKEND” REKORDER Kažnjen s 27.700 kuna

6829

Slijedom primjene novih odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama policijske uprave provele su tijekom vikenda akcije nadzora vozača, kojom prilikom je na području PU koprivničko-križevačke zaustavljen novi “rekorder”.

Naime, jučer, 11. kolovoza, je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici – Stalna služba Đurđevac doveden 33–godišnji vozač koji je u 2.10 sati u Reki, u Ulici Kralja Zvonimira, upravljao neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima „B“ kategorije, pod utjecajem alkohola od 1,61 promila. Vozač je kažnjen novčanom kaznom 27.700 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije devet mjeseci nakon što stekne pravo na upravljanje.

VEZANE VIJESTI
LIPOVLJANI: U lovu teško ranjen 64-godišnji lovac

Nove odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, o kojima smo ranije izvijestili,  predviđaju snažnije kažnjavanje počinitelja osam najtežih prekršaja, a to su:

1. prekoračenje dozvoljene brzine kretanja u naseljenom mjestu za više od 50 km/h,
2. vožnja u suprotnom ili zabranjenom smjeru na autocesti, brzoj cesti i cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila,
3. namjerni prolazak kroz crveno svjetlo, odnosno prolazak kroz crveno svjetlo bez smanjenja brzine, povećanjem brzine ili prolazak kroz dva ili više crvenih svjetala,
4. odbijanje podvrgavanju ispitivanja radi provjere da li u organizmu ima alkohola ili droga,
5. vožnja pod utjecajem alkohola iznad 1,5 g/kg i vožnja pod utjecajem droga,
6. upravljanje vozilom prije stjecanja prava,
7. upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova,
8. upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola oduzeta, dok je vozač isključen iz prometa ili mu je izrečena mjera privremenog oduzimanja vozačke dozvole ili zaštitna mjera.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here