NOVI ZAGREB Alkoholizirani migrant (23) verbalno napao mladića (20) u autobusu

741

Policijska uprava zagrebačka uputila je priopćenje vezano uz sinoćnji incident u ZET-ovom autobusu na liniji 220.

Naime, kako se doznaje, 23-godišnji migrant je u alkoholiziranom stanju prijetio 20-godišnjem putniku. Mladić je pritom primjetio kako 23-godišnjak sa sobom u vrećici ima škare radi čega je odlučio ne prilaziti mu. Netko od putnika kontaktirao je policiju koja je mladiće presrela na sljedećoj stanici.

Priopćenje prenosimo u cijelosti

Jučer, 30. srpnja, oko 22.30 sati u Vatikanskoj ulici, u ZET-ovom autobusu na relaciji Glavni kolodvor – Dugave nalazio se 23-godišnji strani državljanin, tražitelj međunarodne zaštite u Republici Hrvatskoj u društvu s 20-godišnjim stranim državljaninom, također tražiteljem međunarodne zaštite u Republici Hrvatskoj.

VEZANE VIJESTI
FOTO U Dubravi tijekom vožnje planuo ZET-ov autobus; Nema ozlijeđenih

U isto vrijeme se u autobusu nalazio 20-godišnjak u društvu svoja dva prijatelja. Tijekom vožnje 23-godišnji tražitelj međunarodne zaštite verbalno se sukobio s 20-godišnjakom koji je tijekom prepirke i dobacivanja raznih uvreda od strane 23-godišnjaka primijetio da isti sa sobom u vrećici ima škare zbog čega je odlučio ne prilaziti mu.

Po presretanju i zaustavljanju autobusa od strane policijskih službenika, na jednoj od stanica, sva petorica muškaraca su izašla van nakon čega su zajedno s policijskim službenicima pristupili u službene prostorije na kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja okolnosti događaja.

VEZANE VIJESTI
OBAVIJEST Linija Velika Gorica-Velika Buna od sutra prometuje skraćeno

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je 23-godišnjak bio pod utjecajem alkohola ( 0,5 g/kg) dok je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 6.  Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira doveden na prekršajni sud.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here