Novo vodocrpilište i uređaj za pripravu pitke vode uskoro u Općini Pisarovina

1457

Ugovor o “Izgradnji vodocrpilišta i uređaja za pripravu pitke vode Žeravinec s povezivanjem na postojeći vodoopskrbni sustav” potpisali su u prostorijama Općine Pisarovina Vode Pisarovina, kao naručitelj projekta, te zajednica ponuditelja Aquaterm d.o.o. iz Karlovca i 3M d.o.o. iz Velike Gorice. Što ovaj projekt znači za mještane Pisarovine kazao je načelnik Općine Tomo Kovačić.

 

 

Rok za završetak radova je osam mjeseci, no načelnik se nada, ukoliko vremenski uvjeti dozvole, da bi sve već bilo gotovo do kraja godine. Vrijednost radova na izgradnji vodocrpilišta i spojnog cjevovoda u dužini 2,7 kilometara iznosi 7,5 milijuna kuna, od čega 90 posto sufinanciraju Hrvatske vode, a ostatak Općina Pisarovina. Potpisivanju je prisustvovao i generalni direktor Hrvatskih Voda Ivica Plišić.

 

 

Načelnik Tomo Kovačić kazao je kako završetkom ovog projekta zaokružuju jednu cjelinu na području općine. Što se tiče spajanja sekundarnih mreža, te projekte sufinancira Zagrebačka županija, a već su predali zahtjev da se spoje neka naselja, koja to još nisu učinila. Iz Zagrebačke županije, potpisivanju ovog velikog ugovora nazočio je pročelnik Upravnog odjela za promet i komunalnu infrastrukturu Nenad Babić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime