Novska nastavlja s tradicijom: JVP Novska počela s radom bogatija za dvije vatrogaskinje

381

Početkom lipnja u Novskoj je s radom započela Javna vatrogasna postrojba Grada Novske. Iako Novska ima dugu povijest dobrovoljnog vatrogastva, JVP osnovali su tek nakon 25 godina rada Vatrogasne zajednice Grada Novske.

Kao članovi JVP Novska trinaest profesionalnih vatrogasaca obavljati će sve vatrogasne djelatnosti kao stručne i ostale  poslove pomaganja u nevolji,  spašavanje ljudi i imovine ugroženih požarom, pružanje tehničke pomoći u nezgodama i iz opasnim situacijama. Kako kaže Zlatko Pješ, zapovjednik, rad je organiziran u 24 satnim dežurstvima po turnusima.

Grad Novska

Prigodnoj svečanosti uz početak rada JVP Novske, nazočili su brojni gosti, gradonačelnik Marin Piletić, njegovi zamjenici, Marija Kušmiš i Siniša Kesić, predsjednik GV Novske Ivica Vulić, predsjednik VZ SMŽ Mijo Brlečić, Davor Štimac, predsjednik VZG Novska, predsjednik DVD Novska, Draško Vuković i sponzori. Gradonačelnik Piletić zahvalio je svim vatrogascima na dosadašnjem radu i istaknuo da je sretno što nastavljaju s dugogodišnjom vatrogasnom tradicijom!

VEZANE VIJESTI
Nova vatrogasna cisterna za JVP Grada Petrinje
Grad Novska

Predsjednik VZ SMŽ Mijo Brlečić istaknuo je da je važno sačuvati dobrovoljno vatrogastvo te pohvalio dosadašnji dobar ustroj i rad svih DVD-a na području Grada Novske. Osnivanje i početak rada JVP Novska, kazao je Brlečić, korak je više u sigurnosti za naš grad.

Žene vozačice kamiona su rijetkost, a JVP Novska u svojim redovima ima vatrogaskinju vozača vatrogasnih vozila. Vatrogaskinja  Dijana Vanjek, dugo je u vatrogastvu, a tri godine je vozačica kamiona. U novljansku JVP došla je iz JVP Sisak, gdje je također vozila vatrogasne kamione, kaže kako joj nije teško upravljati vozilima čije je težina i do 25 tona.

VEZANE VIJESTI
Raspis za 28. Turopoljsku trku 2020.

U JVP Novska je i Ivana Herceg, prva Novljanka profesionalna vatrogaskinja, smatra da se žene ne bi trebale ustručavati raditi teške poslove samo zato što su žene. Obje vatrogaskinje odabrale su odgovoran i težak ali i humani posao profesionalnog vatrogasca.

Pripadnici JVP Novska su : Zlatko Pješ, ravnatelj, zapovjednik, Siniša Makovčić, zamjenik, Vedran Lazić, Ivica Jakovljević, Goran Bezenšek , vatrogasac –  voditelj smjene, Dražen Štimac, Dubravko Bezenšek, Kristijan Čutić i Dijana Vanjek, vatrogasac – vozač i Ivana Herceg, Aleksandar Miličević, Josip Komljen i Roberto Štimac, vatrogasci.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here