Ususret izborima za EU Parlament Gradska organizacija Narodne stranke – Reformisti Grada Petrinje i saborski zastupnik Darinko Dumbović organizirali su danas, 18. svibnja, prigodno druženje s građanima na Gradskoj tržnici u Petrinji.

Saborski zastupnik, ujedno i 12. kandidat Narodne stranke Reformisti na listi broj 19 za nadolazeće izbore za Europski parlament Darinko Dumbović zajedno je sa suradnicima, članovima petrinjskog ogranka Narodne stranke Reformisti prilikom prigodnog druženja s Petrinjcima poručio kako Hrvatska ima šansu biti lider ako građani izađu na izbore za EU parlament. Dumbović ističe kako 14 posto radno sposobnog stanovništva Hrvatske, odnosno čak 348 tisuća ljudi, radi u zemljama Europske unije. Kako trošak njihovog obrazovanja na godišnjoj razini iznosi čak 300 milijuna eura, potrebne su, kaže, kompenzacijske mjere:

VEZANE VIJESTI
VIDEO Dumbović: Glina je trajno zapuštena i ostavljena na rubu Hrvatske!

“Čak 14 posto našeg radno sposobnog stanovništva je otišlo raditi u druge zemlje Europske unije! Riječ je o 348 tisuća naših ljudi. Njihovo školovanje koštalo nas je čak 300 milijuna eura, Hrvatska je “na dlanu” dala Europskoj uniji školovani kadar. To je jedan od najvećih problema, stoga mi sada moramo pronaći kompenzacijske mjere kako bi zadržali demografsku supstancu. To najbolje možemo učiniti upravo putem EU fondova.”

Predsjednik Županijske organizacije Narodne stranke – Reformisti Darinko Dumbović dodaje i kako se svi zajedno moramo aktivnije uključiti u povlačenje sredstava iz europskih fondova kako bi zajednici u kojoj djelujemo omogućili nadstandard življenja. Inače, u financijskom razdoblju 2014.-2020. Hrvatskoj je iz Europskih strukturnih i investicijskih (ESI) fondova na raspolaganju ukupno 10,676 milijardi eura. Upravo je Petrinja jedan od lidera povlačenja tih sredstava, ali dodaje Dumbović, kako je riječ o ratom pogođenom području, zaslužuje više: “Najvažnije što moramo osigurati je sufinanciranje radnih mjesta, a odmah potom i projekte koji će graditi viši standard zajednice.”

VEZANE VIJESTI
Petrinja - oko 750 milijuna kuna vrijedni europski projekti

Reformisti su biračima poručili kako samo jaki pojedinci mogu štititi hrvatske interese u europskom parlamentu djelujući na temelju zajedničkih vrijednosti, potpuno svjesni da je snažna i uspješna EU zalog hrvatske budućnosti.

Program je usmjeren na jačanje uloge regija, jačanje kohezijskih fondova i njihovu realizaciju kroz regije te jačanje politika usmjerenih društvu jednakih šansi. Reformisti vjeruju kako je politika mjerljiva disciplina i da samo godine rada i ostvareni rezultati smiju i mogu biti osnova političkoj stranci i njenim kandidatima da zatraže povjerenje birača, stoga Saborski zastupnik, ujedno i 12. kandidat Narodne stranke Reformisti na listi broj 19 za nadolazeće izbore za Europski parlament Darinko Dumbović, poziva građane da 26. svibnja izađu na izbore i podrže Reformiste na listi broj 19.

VEZANE VIJESTI
Postavljeni temelji za projekt Poduzetničko-društvenog centra Petrinja

Sponzorirani članak

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here