NUR održao fantastičan jubilarni koncert!

520

Bošnjačko kulturno-umjetničko društvo NUR Sisak održalo je u subotu, 29. kolovoza 2015. godine, humanitarni koncert za potrebe pučke kuhinje Merhameta Sisak pod nazivom S NURom u srcu 2005.-2015. U punoj dvorani sisačkog Doma INA rafinerije nafte NUR je obilježio prvih 10 godina društva, a više o jubilarnoj godišnjici rekao je predsjedniK društva, prof. Zijad Fuka:

TON

Osim članova BKUD NUR, nastupili su i impresivni gosti, a prvi je na pozornicu izašao glumac Zijad Gračić, koji se rado odaziva na ovakve jubileje:

TON

Enes Šehić je umjetnički direktor, koreograf i rukovoditelj GFA Bugojno, ansambla koji je stigao iz Središnje Bosne iz susjedne Bosne i Hercegovine. Riječ je o ansamblu koji postoji skoro 70 godina i prvi je predstavljao svoju državu na međunarodnom festivalu u Barceloni 1995. godine:

TON

Gošće su bile i sisačke LIPE, što je bilo očekivano, obzirom na dugo poznanstvo i suradnju. Predsjednica ansambla Margareta Horžić bila je ponosna što su i one nastupile u prepunoj dvorani:

TON

Na pozornici je dvije pjesme izveo i talentirani slijepi glazbenik velikog duha Pavao Anić, koji je otpjevao sevdalinski klasik, ali i svoju autorsku pjesmu, koja je dobro odjeknula i pred domaćom publikom. Kako se našao na koncertu, objasnio je osobno:

TON

Oni koji su bili na koncertu, imali su i što vidjeti i što čuti, a oni koji su iz nekog razloga ovaj koncert propustili, ostaje im se strpiti do sljedećeg. Ako ne prije, onda dogodine u isto vrijeme…

Detaljnije u video prilogu:

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here