Obavijest o tijeku izvođenja radova u Petrinji

605

Radovi na projektu „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Petrinja“ trenutno su na oko 50 % realizacije odnosno izvršenja opsega ugovorenih radova.

„Prioritet je državna cesta a dijelovi ceste koji neće moći biti u potpunosti završeni, osposobit će se postavljanjem privremenog asfalta. Takav asfalt se primjerice planira staviti na potezu od administrativne granice Petrinje i Siska pa do crkve u Mošćenici. Što se tiče ostalih dijelova provedbe radova na projektu, svi cjevovodi su položeni, a trenutno se većinom izvode radovi na kućnim priključcima“ izjavio je prilikom nedavnog obilaska gradilišta voditelj projekta Dubravko Pleša.

Zadovoljstvo napretkom radova iskazao je i gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, koji još jednom poziva građane na razumijevanje i strpljivost do konačne realizacije ovog najvećeg projekta u gradu Petrinji te jednog od najvećih u Hrvatskoj.

Projekt „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Petrinja“ ukupne je procijenjene vrijednosti od gotovo 345 milijuna kuna (bez PDV-a), a Europska unija ga sufinancira sa 71 %, odnosno s gotovo 245 milijuna kuna. Od 18. do 22. prosinca 2017. u sklopu projekta izvodit će se sljedeći radovi:

Grad Petrinja

Tijekom ovog tjedna vršit će se sanacija prometnica te priprema za asfaltiranje Zvorničke ulice, a u sklopu kanalizacijske mreže Slatina će se izvodit radovi u Sisačkoj ulici.
Pripreme za radove provode se u Odvojku Vladimira Stahuljaka te u Ulici kneza Domagoja.
U Ulici Matije Gupca i dalje traju radovi bušenja ispod državne ceste D30 za potrebe transportnog kolektora T1. Sanacija prometnica i priprema za asfaltiranje traju u I. i III. Odvojku Ulice Marina Držića. Sanacija prometnica uključuje i Ulicu Zvonimira Kuhara te Bogoslava Šuleka.

Preostali radovi na kanalizaciji izvode se u Vinogradskoj ulici, Ulici pukovnika Predraga Matanovića, Milana Jandrića, odvojku Ive Maline te Ulici Stjepana Radića.
Vezano uz vodoopskrbu, radovi na vodovodu u sklopu Cjeline 1 izvode se u Sisačkoj ulici a za područje centar/istok, Cjelina 2, nastavljaju se radovi na vodovodu u Perakovoj ulici te Carekovoj ulici. U tijeku su pripreme za asfaltiranje u Ulici Mile Wood, Gundulićevoj te na Trgu Franje Tuđmana. U Vinogradskoj ulici se odvijaju i radovi vezani uz pripremu i asfaltiranje prekopa u sklopu Cjeline 3.

Mošćenica

Tijekom ovog tjedna radovi će se izvoditi u Ulici Ante Starčevića, Sisačkoj te Ulici Ivana Zocha.

Nova Drenčina

I dalje traju radovi na kolektoru Nova Drenčina.

Novo Selište

Za potrebe odvodnjavanja, radovi na kanalizaciji izvode se i dalje u Kupskoj ulici.

Komunalno poduzeće Privreda moli stanovništvo za strpljivost i razumijevanje kako bi se radovi mogli nesmetano odvijati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime