Obilazak masovnih grobnica na petrinjskom području

Danima sjećanja Petrinja se prisjeća 598 poginulih hrvatskih branitelja i civila Domovinskog rata.

781

Uoči sutrašnjeg središnjeg obilježavanja Dana sjećanja, tradicionalne manifestacije kojom se Petrinja prisjeća poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava u Domovinskom ratu i teških ratnih razaranja u rujnu 1991. godine, danas, 15. rujna, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata obitelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici stranaka te izaslanstvo Grada Petrinje obišli su pet od ukupno osam masovnih grobnica na petrinjskom području.

Prilikom masovnih grobnica kod Vile Gavrilović, Nove bolnice, u Taborištu, na polju Marinka te na groblju sv. Benedikta položeni su vijenci i zapaljene svijeće u sjećanje na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata.

Prilikom obilaska masovnih grobnica na Domovinski rat osvrnuo se  predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Petrinje Darko Dumbović:

VEZANE VIJESTI
AKTUALNO: Prostor oko Petrinjčice zadovoljit će i najveće sanjare

Glavnina masovnih grobnica nalazi se upravo na petrinjskom području. Obilasku grobnica je u izaslanstvu Grada Petrinje prisustvovala zamjenica gradonačelnika Viktorija Kaleb:

Program obilježavanja Dana sjećanja 16. rujna

SREDIŠNJA MANIFESTACIJA

09:00 – Sveta misa zadušnica za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog  rata Grada Petrinje – Crkva sv. Lovre

10:00 – KOLONA SJEĆANJA iz Strossmayerovog šetališta do Spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima

10:45 – KOMEMORACIJA – prigodni program kod Spomenika

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here