Obilježen Dan općine Rugvica

Najperspektivnija općina u Zagrebačkoj županiji

172

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan općine Rugvica.

Načelnik Općine Rugvica Mato Čičak rekao je jako sretan jer su u proteklih sedam godina realizirali jako puno investicija. Istaknuo je ulaganje u mlade obitelji, djecu, osnovnoškolce i studente.

“Možemo se pohvaliti realiziranim projektom od 13,6 milijuna kuna – izgrađen je vrtić, početkom vrtičke godine otvorili smo još jedan vrtički područni objekt s više od 100 djece i sad ukupno imamo 241 dijete u općinskom vrtiću. Zajedno sa Zagrebačkom županijom radimo rekonstrukciju na našoj osnovnoj školi u vrijednosti 9 milijuna kuna. Uredili smo kompletnu zonu sjever u koju dolazi Imunološki zavod. Sretni smo da jedna tako stara i vrijedna institucija dolazi u našu općinu, ali uz niz još novih poslovnih investitora rugvica stvarno ide naprijed i u budućnosti ćemo se truditi razvijati ovu općinu, puno smo toga pripremili za EU fondove i čekamo da krene nova omotnica da možemo još puno toga graditi u budućnosti.”, rekao je Čičak

Svečanoj sjednici nazočio je kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora gradonačelnik Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar:

“Da je netko prije dvadesetak godina rekao da će Rugvica postati jedan brend i prepoznatljivost, kako u poduzetničkom tako i infrastrukturalnom smislu i da će ona biti jedan od najsvjetlijih primjera vođenja općine, činilo bi se svim žiteljima ove općine kao jedan prekrasan san. Danas općina živi svoj najljepši san!”

Nikada u povijesti Vlada RH nije ulagala u ruralna područja koliko se danas ulaže, istaknuo je Ačkar.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić podsjetio je da je Rugvica najperspektivnija općina na području županije:

“Ali to ne dolazi samo po sebi! Da nema svog tima i vodstva pa poseban pozdrav načelniku, predsjedniku Općinskog vijeća i svim vijećnicima koji su složni i rade kao tim. Na takav način čine Rugvicu svaki dan prepoznatljivijom i poželjnom za život. Neki projekti nadilaze područje općine te su dobri i za Zagrebačku županiju.”

Nagradu za životno djelo primio je župan Stjepan Kožić koji je u ime svih laureata zahvalio na nagradi.

Uz župana Kožića, Nagradu za životno djelo primio je i bivši predsjednik Savskih lađara Boris Vrhovnik, za izrazit doprinos i djelovanje u očuvanju života uz rijeku Savu na području etnologije i kulture.

Priznanja su primili Marija Vincek za promociju vatrogastva te RK Rugvica za ulazak u 1. HRL Sjever.

Učenicom generacije OŠ Rugvica proglašena je Martina Marković, Gabriela Iviš najbolja je učenica strukovnih škola, najbolji učenik gimnazije je Luka Pršlja, dok su najbolji studenti diplomskih studija Mirta Đurak i Tamara Miočević.

Sjednici su nazočili i izaslanica predsjednika Vlade, ministrica Regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, saborski zastupnici Davor Ivo Stier i Tomislav Okroša, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, izaslanik ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara, gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, načelnica Općine Rakovec Brankica Benc, načelnik Općine Farkaševac Matija Copak te brojni drugi uvaženi gosti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime