Obilježen blagdan zaštitnika Strašnika sv. Vid

U petrinjskom naselju Strašnik proslavljen nebeski zaštitnik mjesta

1318

Mještani Strašnika proslavili su blagdan Svetog Vida kojeg drže nebeskim zaštitnikom mjesta. Proslava blagdana započela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja mještanima poginulima u Domovinskom i Drugom svjetskom ratu te svetom misom.

Proslavi je prisustvovao Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, koji je srdačno pozdravio sve prisutne i rekao: „Posebna mi je čast danas biti ovdje i odati počast onima kojih danas nema, a stvarali su domovinu Hrvatsku. Strašnik je bio i ostao mjesto koje je uvijek skrbilo o svim vrijednostima jednog civiliziranog društva. Kad pogledamo Domovinski rat i ono što su ovi ovdje ljudi pretrpjeli, znamo da su se na ovim prostorima stvarali temelji. Ovdje su spomenici, živi spomenici koji ostaju kao trajne vrijednosti Domovinskog rata. Imamo jako puno spomenika i s velikim poštovanjem trebamo doći i pokloniti se te reći jedno veliko hvala. Sjećanja ostaju najviše kod obitelji koje su ostale bez svojih najbližih, stalno su u njihovim mislima. Svi mi koji vodimo grad, županiju ili državu moramo uvijek i na svakom koraku misliti na te iste obitelji, a kao gradonačelnik i saborski zastupnik nastojat ću se boriti za sva prava koja nisu ostvarili hrvatski branitelji. Neka za sva vremena ovi križevi i spomenici budu trajne vrijednosti domovine Hrvatske i svakog od nas.“
Grad Petrinja nedavno je napravio veliku betonsku ploču ispred kapelice, a na istoj toj ploči zaplesali su članovi HKUD „Mošćenica“ i KUU „Seljačka sloga“ Graberje te je poslužen ukusan gulaš.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime