Obilježena 30. godišnjica pogibije Berislava Pavičića

Poginuo je 19. listopada 1991. godine

322

Na gradskom groblju Viktorovac u Sisku obilježena je 30. obljetnica pogibije pukovnika Berislava Pavičića-Bere. Berislav Pavičić jedan je od istinskih junaka Domovinskog rata na području grada Siska koji je zajedno s nekolicinom domoljuba osnovao prvu dragovoljačku postrojbu u Republici Hrvatskoj, 57. samostalni bataljun.

Djelatni bojnik u miru Stjepan Kolarec podsjetio je da je Bera Pavičić već 1990. godine bio zapovjednik Narodne zaštite za Sisak Stari:

“Ja sam bio zapovjednik Narodne zaštite Zeleni brijeg pa smo se susretali kod Mlina. Zajedno smo se najprije postrojili prije odlaska u Komeravo u skladištima u Novom Pračnu i nakon toga smo otišli gore. Bera Pavičić bio je zapovjednik prvog voda, ja sam bio zapovjednik drugog voda. Krajem lipnja smo izašli na Komarevo. Tog 19. listopada trebalo je neutralizirati mitraljesko gnijezdo.”

Pogođen je sa dva metka i to u povlačenju, podsjetio je Kolarec.

Uz članove obitelji, suborce i predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata, počast Berislavu Pavičiću Beri cvijećem i svijećama odao je i župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime