VIDEO – Od ove godine Tominje u Petrinji traje tri dana!

Svečano otvorena tradicionalna petrinjska božićna manifestacija

1000

U prostoru središnjeg petrinjskog gradskog parka na Strossmayerovom šetalištu otvoren je tradicionalni Božićni sajam Tominje u Petrinji koji u Petrinju vraća duh tradicije nekih davnih vremena kada je Tominje bilo jedan od četiri velika godišnja petrinjska sajma.

Privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i imovinu grada Petrinje Ante Marić, podsjetio je kako je Tominje više od običnog Božićnog sajma te da i ove godine imaju veliki broj izlagača: “Ovdje je oko 50 štandova s izlagačima, a vidimo da se povećava i broj adventskih kućica u sklopu Adventa, ali i Tominja pa smo ove godine naručili i izgradili još pet kućica tako da ih ove godine imamo 10-ak. U njima možemo probati i osjetiti mirise dobrih kobasica od banijske šare, dobro kuhano vino i druge delicije OPG-ovaca. Ove godine smo produžili Tominje na tri dana, petak, subota i nedjelja, dakle i tu smo napravili iskorak. Tradicijski ćemo sutra građanima ponuditi kobasice od banijske šare kuhane u tavi s kiselim zeljem pa očekujemo i puno veći broj ljudi da ih počastimo za ovu manifestaciju.“

Najljepši dani u godini su upravo ovi prije Božića, naglasio je gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović, koji je i otvorio Sajam:

“Zahvaljujem svima onima koji su danas ovdje, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, udrugama, školama, vrtićima… Kroz ove dane očekujemo da nam bude prije svega radost na licu, i da damo poruku zajedništva, ljubavi, obiteljskog blagdana Božića. Iz ovog parka možemo dati poruku da trebamo čuvati i baštiniti ono što smo naslijedili kroz povijest. Tominje je nešto što je još izmislila Marija Terezija, ovo je jedna velika obiteljska ponuda u kojoj definitivno dajemo sve organizacijski od sebe.”

Napravili smo neke poteze što opravdava na kraju da smo i Grad prijatelj djece, klizalište smo preselili na Trg hrvatskih branitelja i ono je sad postalo nekako kruna događanja, dolaze mladi ljudi, okupljalište je tu u gradu i mislim da smo napravili dobre stvari. Petrinja ima svoju budućnost, Petrinja temelji svoju prošlost prije svega na bogatstvu prirode, a pogotovo ljudi.

Veselimo se 2020. godini u kojoj ćemo dati do znanja da svi europski projekti su izuzetno važni za grad Petrinju, zaključio je Dumbović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime