U svrhu postupka izdavanja uporabne dozvole, na Osnovnoj školi „Zorka Sever“ u Popovači obavljen je tehnički pregled.

Izgradnju nove škole u Popovači pratilo je dosta problema i kašnjenje radova, ponajprije zbog izvođača radova koji se našao u pred stečajnom postupku, no čini se kako bi nova Osnovna škola u Popovači, koja nosi ime po popovačkoj slikarici i pjesnikinji, s novom školskom godinom napokon mogla primiti učenike.

Građevinski radovi na školi su dovršeni, no ostaje opremiti ju, što bi trebalo uskoro biti riješeno. Kada bude u potpunosti opremljena, bit će to jedna od najmodernijih škola u Hrvatskoj, čija je vrijednost oko 70 milijuna kuna, kazao je zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec.

VEZANE VIJESTI
Župan ugostio najboljeg stunt vozača svijeta

„Moram reći da je to uistinu jedan dan koji će ući u povijest budući da je, nakon svih problema koji su bili vezani uz ovu školu, započet tehnički pregled. Stručne službe i stručnjaci će pregledati sve izvršene radove. Kao i na svakom gradilištu, može se očekivati da će biti još nekakvih sitnih nedostataka i popravaka koje će trebati doraditi, no to zasigurno neće zaustaviti daljnji tijek radova na ovoj školi, a koje se odnose na stjecanje svih onih preduvjeta značajnih i važnih za početak nastave, odnosno dolazak učenika“, rekao je Rosavec pojasnivši i što podrazumijeva tehnički pregled škole.

VEZANE VIJESTI
SMŽ jedna od županija s najmanje zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj

„Tehnički pregled obuhvaća pregled tehničkih detalja, a zašto klupe i ploče još nisu postavljene i zašto još nije riješena kompletna infrastruktura, to slijedi u ovom drugom koraku koji se odnosi na opremanje škole. Naime, dio opreme se već nalazi ovdje na gradilištu, a dio će biti dopremljen uskoro jer je dovoz tih elemenata u tijeku. Krenuli smo s tehničkim pregledom kako bismo pokušali uspjeti paralelno sa završetkom opremanja i postupka osnivanja škole, imali kompletne preduvjete za početak nastave“, zaključio je Rosavec.

VEZANE VIJESTI
Rosavec odao počast braniteljima u Popovači, te nazočio otkrivanju spomen-ploče

Škola će imati 20 učionica i praktikuma te 10 kabineta, kapacitiranih za 500 učenika u jednoj smjeni, a uz nju je sagrađena i školska sportska dvorana. Sa svim pratećim prostorima imat će 4 733 m2, dok će sportska dvorana imati 3 456 m2 površine. U sklopu sportske dvorane bit će izgrađeno i fiksno gledalište s 500 mjesta, a dvoranu će, osim za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture, koristiti i brojne sportske udruge te građani s područja Popovače.

Foto: www.smz.hr

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here