Od zanatske radnje do privatne poduzetničke zone

669

Jedna od poznatijih drvoprerađivačkih industrija u državi, DIR-Drvna industrija Rubinić d.o.o. iz Jastrebarskog u subotu 08. prosinca 2018.g. okupljanjem svojih radnika, poslovnih partnera i prijatelja u predblagdanskom svečanom ugođaju u restoranu Rubin koji je također sastavni dio ove tvrtke proslavila je svojih prvih trideset godina uspješnog poslovanja.

Ova hvale vrijedna poduzetnička ambicija započela je pred sam početak Domovinskog rata 1988. godine kada Ivan Rubinić otvara Zanatsku radnju i s jednim djelatnikom i polovnim strojem izrađuje lamperiju, brodski pod i letvice. Od tada do danas prošlo je napornih, ali uspješnih trideset godina.

Proizvodni asortiman u biti nije se puno promijenio, i dalje DIR proizvodi lamperiju, brodski pod, hobice, rezanu građu jele/smreke, razne letvice, balkonske ograde, materijal za izradu drvenih kuća i elemente hrasta koje se proizvode prema načelima FSC ® sustava, koji prati kontrolu samog procesa proizvodnje i porijeklo sirovine. Sve ovo govori da se kroz vrijeme dosta ulagalo i širilo, danas ova tvrtka ima ogroman potencijal u stručnoj i odgovornoj radnoj snazi, zapošljavaju nešto više od 150 radnika.

U svom obiteljskom dvorištu u ovih trideset godina vlastitim trudom i sredstvima izgradili su cijelu malu privatnu poslovnu zonu, usavršili proizvodnju i znatno u standardima podignuli ljestvicu. Na proslavi ove obljetnice bila je i naša ekipa koja je zabilježila sve važnije detalje.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here