Odabran zatvor u koji će ići Horvatinčić

Do premještaja boravit će u transportnoj sobi u Remetincu

79
14.07.2021., Zagreb - Tomislav Horvatincic stigao je u Remetinec na odsluzenje kazne od cetiri godine i 10 mjeseci zatvora zbog izazivanja pomorske nesrece u kojoj je poginuo talijanski bracni par Salpietro. Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Tomislav Horvatinčić (73), koji se 14. srpnja ove godine javio na izdržavanje zatvorske kazne od četiri godine i deset mjeseci na koju je pravomoćno osuđen zbog pomorske nesreće u kojoj su poginuli talijanski supružnici, kaznu će služiti u kaznionici u Lipovici-Popovači.

Prema stupnju sigurnosti i ograničenju slobode kretanja zatvorenika kaznionica u Lipovici-Popovači je poluotvorenog tipa, s ustrojenim otvorenim odjelom Voćnjak u mjestu Mala Ludina, udaljenom oko osam kilometara od kaznionice, navodi dnevnik u ponedjeljak.

U Lipovici kaznu izdržavaju punoljetni muškarci osuđeni na kaznu zatvora dulju od šest mjeseci i trenutačno ih je tamo malo više od 80, a najstarijem zatvoreniku su 83 godine, kako je u srpnju objavila Nova TV.

Kako doznaje Jutarnji list, Povjerenstvo za izvršenje kaznenih sankcija predlagalo je da se Horvatinčić uputi u kaznionicu u Valturi kod Pule koja je, za razliku od Lipovice, otvorenog tipa i u kojoj je, primjerice, kaznu služio Radimir Čačić za prometnu nesreću u Mađarskoj.

Za taj prijedlog povjerenstva bila je i upraviteljica Centra za dijagnostiku koji je smješten u zatvoru u Remetincu gdje je Horvatinčićeva trenutačna adresa. Međutim, na razini ministarstva ipak je odlučeno da mu se odredi Lipovica kao mjesto gdje će izdržavati zatvorsku kaznu. Horvatinčić će u Lipovici prvo biti primljen u prijamno-otpusni odjel.

Horvatinčić, ali i njegov branitelj, riječki odvjetnik Velimir Došen trebali bi primiti rješenje o upućivanju na izdržavanje zatvorske kazne, a osuđenika će iz zatvora u Remetincu u kaznionicu prevesti kad mu rješenje bude uručeno i nakon što se dogovore tehnički detalji prijevoza.

Dotad će biti u tzv. transportnoj sobi u Remetincu. Jedan od razloga zbog kojih je Horvatinčiću odbijena Valtura, iako je njegov branitelj prije navodio da bi ona bila prihvatljivo rješenje s obzirom na to da je išao u privatnu polikliniku u Puli na terapiju, jest to što Valtura nema zatvorenike koji su raspoređeni na zatvoreničko mjesto njegovatelj, dok ih Lipovica ima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime