Određen istražni zatvor ubojici žene iz Splita

Za to kazneno djelo može biti izrečena i zatvorska kazna u trajanju do 40 godina

263
30.11.2021., Split - Zapaljene svijece pred ulazom u trgovacki centar Lidl u kojem je muskarac tijekom dana nozem ubio zaposlenicu. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

Jednomjesečni istražni zatvor odredio je sudac istrage 54-godišnjem Željku Đekiću osumnjičenom za teško ubojstvo bivše partnerice u utorak u Splitu, na njenom radnom mjestu u trgovini, doznaje se danas na Županijskom sudu u Splitu.

Sudac istrage odredio je zatvor nakon što je Državno odvjetništvo to zatražilo zbog osobito teških okolnosti kaznenog djela. Za to kazneno djelo može biti izrečena i zatvorska kazna u trajanju do 40 godina.

Bivšu 44-godišnju partnericu Đekić je ubio u utorak oko 15 sati dok je radila u jednoj trgovini na Splitu 3, gdje je ušao s nožem. Verbalno ju je napao, a potom joj je s leđa zadao više uboda nožem, nanijevši joj teške i po život opasne ozljede. Žena je vozilom Hitne medicinske pomoći hitno prevezena u KBC Split gdje je ubrzo umrla.

Kupci su u dućanu zadržali Đekića do dolaska policije.

30.11.2021., Split – Zapaljene svijece pred ulazom u trgovacki centar Lidl u kojem je muskarac tijekom dana nozem ubio zaposlenicu. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

“Nakon događaja 54-godišnjaka su do dolaska policije zadržala dva muškarca koji su se u trenutku događaja nalazili u trgovini, a policijski službenici su muškarca uhitili, doveli u službene prostorije i nad njim proveli kriminalističko istraživanje. O događaju je izviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Splitu čija zamjenica je zajedno s policijskim službenicima obavila očevid i naloženo je obavljanje obdukcije”, priopćeno je jučer iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Đekić je nakon krim istrage uz kaznenu prijavu za teško ubojstvo predan pritvorskom nadzorniku.

Ravnatelj splitskog Centra za socijalnu skrb Ante Bjažević novinarima je jučer potvrdio kako dvoje bivših nevjenčanih partnera imaju zajedničko maloljetno dijete, a dosad nisu bili u tretmanu njihova centra. Centar će obitelji djeteta dati stručnu podršku, dodao je. Neslužbeno se doznaje da je riječ o 17-godišnjem sinu, koji je s obitelji svoje majke gdje su njih dvoje živjeli posljednjih mjeseci nakon što su se ubojica i žrtva razdvojili.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime