Udruženje obrtnika i Turistička zajednica Velike Gorice, zajedno s Gradom te uz podršku Županije, organizirali su jučer jubilarni, 15. Gastro Turopolja koji je tradicionalno okupio veliki broj posjetitelja. Gorički restorani za njih su pripremili raznolik nedjeljni turopoljski ručak. Uz kontinentalne, bilo je i morskih delicija koje su ponudili članovi prijateljskoga Udruženja obrtnika Korčula Lastovo.
„Nedjeljni turopoljski ručak vrhunac je gastro tjedna kojega smo proteklih sedam dana imali u velikogoričkim restoranima. To je, prije svega, promocija naših obrtnika i ugostitelja“ rekao je Vlado Mikulčić, predsjednik goričkoga Udruženja obrtnika. U sklopu nedjeljnoga turopoljskog ručka dobrovoljna vatrogasna društva pripremala su turopoljsku kotlovinu, u velikoj tavi se kuhao juneći gulaš, a hranu su pripremali i lovci. Uz sve to posluživala su se vina iz Vukomeričkih gorica, prije svega škrlet.
Ispred Županije otvorenju manifestacije prisustvovala je potpredsjednica Županijske skupštine Mirela Katalenac.