U prostorijama Grada Kutine održan je radni sastanak gradonačelnika Zlatka Babića i njegovih suradnika s čelnicima Sisačko-moslavačke županije na kojem su razmotrili niz pitanja vezana uz socijalnu skrb, cestovnu infrastrukturu, ulaganja u školstvo, sport i zajedničke projekte Županije i Grada.

Fotografija FotoBanovina.
Gradonačelnik Babić je izrazio zadovoljstvo što su imali prilike razgovarati o nekoliko važnih tema i zajedničkih projekata koji se tiču građana grada Kutine: “Glavna tema sastanaka je bila da vidimo zajedničke dodirne točke u dijelu pripreme proračuna za 2019. godinu. Grad Kutina je izradio svoj nacrt proračuna za slijedeću godine te smo htjeli vidjeti gdje se Grad Kutina nalazi u proračunu Županije. Prvenstveno na one ustanove koje se nalaze na području Kutine kojima je Sisačko-moslavačka županija vlasnik, a to su Srednja škola Tina Ujevića – opća gimnazija, Tehnička škola Kutina, Dom zdravlja u Kutini te Doma učenika u Kutini. ”

Fotografija FotoBanovina.
Radnom sastanku nazočio je Roman Rosavec, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije:
“Održali smo radni sastanak ovdje u Kutini na poziv i inicijativu gradonačelnika Babića. Kao što je i uobičajeno, nastojimo u ovo vrijeme, kada teku pripreme izrade proračuna, dogovoriti neke bitne stvari za poboljšanje uvjeta života, na svim područjima lokalne samouprave, konkretno danas u Kutini. Razgovarali smo o mnogo zajedničkih tema, a jedna od ključnih tema bila je realizacija izgradnje Doma za starije i nemoćne u Kutini.”
Grad Kutina i Sisačko-moslavačka županija imaju još otvorenih pitanja, no uvjereni su kako ovakvom suradnjom i ovakvim sastancima mogu krenuti prema zajedničkom rješavanju tih pitanja na dobrobit svih građana, zaključak je radnog sastanka u Kutini.
Nakon radnog sastanka, uslijedio je obilazak radova na zgradi Poduzetničkog inkubatora- PUNK te Poduzetničke zone u Kutini.

Fotografija FotoBanovina.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here