VIDEO – Održana 4. sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Petrinje, Gline i Topuskog

915

U prostorijama Udruženja obrtnika u Petrinji održana je 4. sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Petrinje, Gline i Topuskog.

Osim što su izabrani novi članovi Skupštine i Upravnog odbora, usvojeno je i Financijsko izvješće prema kojemu je u 2016. godini ovo udruženje imalo prihode od 43. 233,47 kuna, dok su rashodi iznosili 16. 180, 85 kuna.

Na sjednici je usvojeno i Izvješće o radu, a predsjednik Udruženja obrtnika Petrinje, Gline i Topuskog, kojemu će se pridružiti i Hrvatska Kostajnica, Ivan Solomun rekao je kako je 2016. godina bila dobra godina za obrtnike jer se njihov broj nije smanjio na ovom našem području.

Sila i gospodarska situacija su nas natjerale na udruživanje obrtnika s ovog područja. Broj obrtnika je pao pa je postojala mogućnost da se dovede u pitanje opstanak organiziranog obrtništva, rekao je predsjednik Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije Adolf Cvanciger.

S obzirom da obrtnika ima sve manje, a imaju uglavnom jednake probleme, udruživanje obrtnika iz Petrinje, Gline, Topuskog i Hrvatske Kostajnice jako dobrim smatra i gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

Petrinja je prvi grad u Hrvatskoj koji je iz svog proračuna izdvojio gotovo 5% sredstava za obrtnike, poljoprivrednike i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, naglasio je gradonačelnik Dumbović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime