Održana dodjela godišnje nagrade tehničke kulture „Rudolf Perešin“

182
Foto Zgž

Dodijeljene su godišnje nagrade Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije „Rudolf Perešin“. Na svečanosti u Samoboru, nagradu za 2020. primili su Jurica Nikolić i Josip Skledar iz Zaprešića (autori najboljega animiranog filma na „24. filmskoj reviji mladeži“), Ivan Orčik (Radio klub Velika Gorica), Vlado Lendvaj (Informatički klub NeT iz Ivanić-Grada), inovator Matija Hržić iz Samobora i Mladen Dugonjić (Društvo pedagoga tehničke kulture i informatike Velika Gorica).

Foto Zgž

Posebno priznanje za sveukupan doprinos razvoju tehničke kulture primila je Ivančica Prugovečki, savjetnica za demografiju i cjeloživotno obrazovanje u Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje Zagrebačke županije.

Ove godine prvi su puta dodijeljene i nagrade za istaknuti doprinos u STEM području. Dobili su ih Ana Sović Kržić, docentica na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Milan Omrčen, član Društva pedagoga tehničke kulture i informatike Velika Gorica, te znanstvenik i inovator Eduard Plavec. Priznanja nagrađenima uručila je Jadranka Dujić Frlan, ovlaštena za obavljanje poslova pročelnice za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo Zagrebačke županije.

Foto Zgž

„Zajednica tehničke kulture ostvaruje sjajne rezultate, stoga Županija podupire sve njezine aktivnosti“, rekla je Dujić Frlan, dodavši da je važno da se mladi bave tehničkom kulturom i tako razvijaju svoje intelektualne sposobnosti, vještine i novi način promišljanja.

„U tome imaju veliku podršku svojih mentora, koji ih podupiru i daju snagu za što bolje rezultate“, rekla je Dujić Frlan.

Ivan Vlainić, predsjednik Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije, rekao je da je u piramidi tehničke kulture važno stvarati bazu među najmlađima, iz kojih će se iznjedriti osobe koje će kasnije upisati tehničke škole i fakultete.

„Nagrade koje smo danas uručili znače da smo prepoznali rad i stvaralaštvo pojedinaca, kako na lokalnoj i županijskoj, tako i na državnoj i međunarodnoj razini“, rekao je Vlainić, dodavši da ZTK Zagrebačke županije može biti ponosna na ostvarene rezultate svojih članova, posebno inovatora.

„Rezultati naših inovatora, i učenika i mentora, ali i odraslih hobista koji se bave tehnikom odavno su prerasli granice Hrvatske i prepoznati su i na svjetskoj razini“, rekao je Vlainić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime