Održana pressica HDZ-a: “Gdje je nestao novac namijenjen za stradale u potresu”

Pitaju se gdje je nestao novac namijenjen za stradale u potresu koji je stigao iz donacija

125

Prekid sjednice Gradskog vijeća od strane još samo 2 mjeseca vladajućih SDP-ovaca, otkrio je mračnu tajnu kako su ne samo izgubili podršku koalicijskih partnera nego su i potrošili sve novce koje su država i građani donirali za hitne popravke i intervencije razrušenih domova sisačkih obitelji, navedeno je u priopćenju stranke, a cijelu pressicu možete pogledati i u videu:

-Mislili smo da je kriminal koji se počeo otvarati oko Kristine Ikić Baniček dovoljna sramota i zapreka da se više nikad ne kandidira u ovome gradu na niti jednu odgovornu funkciju. Otkrivene sumnjive okolnosti građevinskih firmi koje su potpisivale ugovore s gradonačelnicom izvan već sklopljenih ugovora ključ u ruke u vrijednosti nekoliko milijuna kuna, zidića koji su plaćeni 900.000 kuna i popravaka tek novog krova Ledene dvorane kao i sumnjivih plaćanja popravaka na ŠRC-u, samo su dio mogućih kriminalnih radnji koje se spominju, rekli su.

-Što nam to ostavlja SDP iza sebe? Gradsku dvoranu Zibel koja košta preko 60 milijuna kuna, u koju ne mogu uči sisačka djeca, gradnju još jedne dvorane na Zelenom brijegu, koja je položajem nezgodna čak i za jedinu školu u blizini Braća ribar, za održavanja satova tjelesne kulture jer djeca trebaju preko 3 prometnice ići do nje. Dvorana na obilaznici? Da, znamo da ju gradonačelnica nije željela dovršiti i ako je odmah uz novu Strukovnu školu Sisak i bit će uz novu Ekonomsku školu Sisak jer ju naziva spomenikom HDZ-u. Sisačkoj političarki nisu važna djeca, nije joj bilo važno i što bi navedenu dvoranu koristilo stotine učenika i ostali građani. Ona je isključivo zbog samovolje odlučila graditi i treću dvoranu. Jasno je pokazala kako je njoj važna isključivo politika, samopromocija i izgleda osobni probitak.

-Muž sisačke gradonačelnice vodi se kao nezaposlen od kad je ostao bez posla u Marasovom kabinetu, a osim što nadzire sisačke ravnatelje i šalje im prijeteće mailove namijenjene zaposlenicima i poziva komunalne redare kome da naplaćuju kazne, postavljamo pitanje od čega to žive Baničeki? Nije li bar medijima sumnjivo kako to da iste građevinske firme operiraju gradom i dobivaju gradske poslove? I to firme koje nisu iz Siska, naveli su i dodali kako traže konkretan odgovor na koje je intervencije potrošeno 22 milijuna kuna kada se zna da je tjednima na sisačkom tlu bio HGSS i brojni drugi volonteri i navijačke skupine i da su se privatnim putem organizirale i dovozile dizalice, kamioni s košarom, ljestvama i slično, pojasnio je HDZ.

-Pitamo sisačku političarku Ikić Baniček: gdje je nestao novac namijenjen za stradale u potresu koje su donirali država i građani? Kako ste mogli 22 milijune kuna neodgovorno potrošiti? Sada je jasno da je sav taj igrokaz oko plakata i okupiranja medijskog prostora u vidu hajke na državu, bio paravan za trošenje tuđeg novca bez imalo odgovornosti, objasnili su iz stranke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here