Održana Skupština Petrinjskog sportskog saveza

Petrinjski sportski savez sada broji 31 članicu

99
Foto: Grad Petrinja

U prostoru Učiteljskog fakulteta u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića Petrinja Petrinjski sportski savez održao je redovnu sjednicu Skupštine  na kojoj su usvojena izvješća za 2022., te Program javnih potreba u sportu i Financijski plan za 2023., kao i Opći kriteriji i Pravilnik za dodjelu sredstava iz Programa potreba u sportu PSS-a za 2024. godinu.

O planiranim aktivnostima za ovu godinu, Marko Badrić, predsjednik PSS-a, je kazao:

„Program javnih potreba u sportu grada Petrinje samo je preslik dijela sveukupnih potreba koje su iskazale sportske udruge grada Petrinje – članice Petrinjskog sportskog saveza za 2023. godinu. Program je temeljen na Zakonu o sportu i na orijentaciji Petrinjskog sportskog saveza da se nastavi razvoj i promicanje petrinjskog sporta u okviru mogućeg i realnog, a u suradnji s gradonačelnicom Grada Petrinje. Petrinjski sportski savez i ove godine u skladu sa zakonskim obvezama gradonačelnice i Gradskog vijeća Grada Petrinje kada su u pitanju Javne potrebe u sportu Grada Petrinje, predlaže da se obave određeni pomaci kako bi se posebno mladoj populaciji petrinjskih sportaša stvorili što bolji uvjeti za napredak i postizanje još boljih rezultata. U Petrinjski sportski savez učlanjeno je 35 sportskih udruga koje su razvrstane u 24 sportske grane. Članice PSS-a su i Udruga kineziologa Grada Petrinje, te Školski sportski savez Grada Petrinje koji provode vrlo važne programske aktivnosti  s djecom i mladeži osnovnih i srednje škole grada Petrinje. Brigu i skrb PSS vodi i o šest školskih sportskih društava i njihovim sekcijama kao članicama. Planom i programom za 2023. godinu Petrinjski sportski savez kao koordinator sveukupne sportske aktivnosti financijski će pratiti sportsku djelatnost koja se realizira kroz slijedeća programska područja: Školski sport – sport djece i mladeži, sportski klubovi, kvalitetni sportaši i klubovi, stručno usavršavanje kadrova, organizacija prigodnih sportskih manifestacija, sportske aktivnosti osoba s invaliditetom i stradalnika Domovinskog rata, sredstva za održavanje Gradskog nogometnog stadiona i igrališta u Češkom Selu i Hrastovici, te sredstva za rad Petrinjskog sportskog saveza.“
Na Skupštini je u punopravno članstvo primljen novoosnovani Badminton klub „Petrinja“, dok je prestalo članstvo za Športski akrobatski rock’roll klub „Megarock“, Karate klub „Mošćenica“, Teniski klub „Petrinjčica“, Ronilački klub „Orka“ i Nogometni klub „Nogomet+Petrinja“, tako da Petrinjski sportski savez sada broji 31 članicu.

Foto: Grad Petrinja

Skupštini je prisustvovala i gradonačelnica Grada Petrinje, Magdalena Komes:

„Čestitam svima na zaista zavidnim uspjesima, pogotovo obzirom na okolnosti u kojima se Petrinja nalazi u pojedinim sportskim klubovima, ali i općenito. Čuvši da imamo čak 31 sportsku udrugu zaista vjerujem, pa i u Hrvatskoj proporcionalno broju stanovnika, među jačim gradovima s brojem sportaša i zaista ćemo, kao Grad, to i podržavati i financijska sredstva, ukoliko bude potrebe, čak i povećavati sukladno potrebama. Što se tiče Proračuna Grada pročelnica zaista pedantno slaže neke stvari unutar gradskog Proračuna i sama si je, kao zadatak, zadala njegovo donošenje puno ranije nego što je to bilo prethodnih godina tako da ćete i vi imati vremena uskladiti svoje programe s gradskim Proračunom. Isto tako, izdvojit ćemo i neka sredstva za ostvarene plasmane u viši stupanj natjecanja, ali obzirom da imamo jako puno sportskih udruga i općenito udruga u gradu, morate biti svjesni da jednostavno Grad ne može isfinancirati baš apsolutno sve potrebe i apeliram da pokušate naći sponzore za svoje djelovanje, a pogotovo sada kada na području grada ima dosta novih firmi koje bi mogle i htjele financijski pomoći radu klubova.

Što se tiče dvorana, također kao relativno mali grad, imat ćemo veliki broj dvorana o kojima skrbi ili Sisačko-moslavačka županija ili sam Grad Petrinja. Uz novu pokraj Osnovne škole Mate Lovraka vi sportaši imat ćete na raspolaganju i dvije nove, odnosno kod Prve osnovne i Srednje škole Petrinja, te vjerujem da će onda djeca koja sada na žalost treniraju u kasnim večernjim satima moći pomicati termine u primjerenije vrijeme. Također, što se tiče gimnastičke dvorane imamo privremeno rješenje za prvih šest mjeseci, uskoro ćemo i za drugih šest, ali definitivno radimo ovih dana i na dugoročnom rješenju za gimnastičare, jer znamo da oni imaju specifične potrebe što se tiče prostora.“

Izvor: Grad Petrinja

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime