Održano nacionalno predstavljanje učinaka projekta – ‘Grad prijatelj ženskog poduzetništva’

U Poduzetničkom inkubatoru u Žbandaju, održana je press konferencija nacionalnog predstavljanja učinaka projekta 'Grad prijatelj ženskog poduzetništva'...

701

U Poduzetničkom inkubatoru u Žbandaju, održana je press konferencija nacionalnog predstavljanja učinaka projekta ‘Grad prijatelj ženskog poduzetništva’, a uz gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića, te gradonačelnike i zamjenike gradonačelnika Poreča, Jastrebarskog, Pakraca, Nove Gradiške i Lipika, predstavljanju se pridružila i Sanela Dropulić, direktorica Ženskog poduzetničkog centra koji je ujedno i nositelj projekta. Gradonačelnik Dumbović već je prepoznao poseban pristup žena koje se bave poduzetništvom.

“Poduzetništvo je nešto posebno, posebno zato što ljudi koji su u poduzetništvu spadaju u jedan od najsamostalnijih slojeva društva, koji su ponekad tvrdoglavi i dobro znaju što hoće. Ali žene u poduzetništvu imaju upravo to, taj pristup koji mi muškarci nemamo. To sam osjetio, to ponavljam.”

 

Gradonačelnik se prisjetio i 15-ak godina starog projekta ‘Žene i mladi u poduzetništvu’ kojim je Petrinja započela financijski podupirati žene poduzetnice.

“I ja, dok sam bio prije jedno 15 godina zamjenik gradonačelnika, onda smo imali jedan projekt ‘Žene i mladi u poduzetništvu’, gdje smo prvi kao Grad sufinancirali kamatu koja je došla prva u Hrvatsku od 2 posto, da bi žene mogle biti u poduzetništvu. Žene su tu imale ogroman prostor i mislim da u društvu treba stvarati još veći i snažniji senzibilitet.”

 

Grad Petrinja podupire i sudjeluje u projektu ‘Grad prijatelj ženskog poduzetništva’ u sklopu čega će se danas od 16 sati u prostorima Male vijećnice Grada Petrinje održati prva od pet ovogodišnjih besplatnih edukacija za sve poduzetnice i poduzetnike kao i one koji će to tek postati. Edukacije su financirane iz proračuna Grada Petrinje, u organizaciji i provedbi Ženskog poduzetničkog centra, a tema današnje edukacije su ‘Ključni čimbenici uspjeha u poduzetništvu i kako ih ostvariti’.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here