Općina Dubrava obavijestila o privremenom načinu rada službenika

1030

S obzirom na aktualnu situaciju s koronavirusom, odnosno mjerama prevencije, Općina Dubrava objavila je privremen način rada službenika i namještenika.

U okviru radnog vremena službenika i namještenika Općine Dubrava do daljnjeg se obustavlja neposredni rad sa strankama. U redovno uredovno vrijeme radi se isključivo putem telefona ili e-maila službenika koji su niže navedeni.

Također, pisani zahtjevi zaprimaju se putem pošte, e-maila: [email protected] ili u sandučiću za poštu postavljenom na prednjem ulazu u zgradu Općine Dubrava na adresi Braće Radić 2.

Dom zdravlja Zagrebačke županije – lokacije za preglede osoba koje imaju sumnju na infekciju COVID-19

Sukladno uputama Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, a u cilju zaštite zdravlja našeg stanovništva kao i zdravstvenih djelatnika radi sprečavanja širenja bolesti, Dom zdravlja Zagrebačke županije organizirao je u svim Ispostavama način rada tako da ordinacije Doma zdravlja Zagrebačke županije primaju telefonske upite pacijenata kod izabranog doktora, dok je u slučaju sumnje na infekciju COVID-19 način postupanja istaknut na svim ulaznim prostorima svih Ispostava i područnih ambulanti.

Dom zdravlja Zagrebačke županije osigurao je izdvojene lokacije za preglede osoba koje imaju sumnju na infekciju COVID-19 u prostorijama Doma zdravlja, u razdoblju od 0-24 sata i to na lokacijama:

  1. Ivanić-Grad, Omladinska 25, za područje Ivanić-Grada, Dugog Sela, Vrbovca i Svetog Ivana Zeline – kontakt telefon 01/2831-174
  2. Velika Gorica, Matice hrvatske 5, za područje Velike Gorice i Jastrebarskog, kontakt telefon 01/6379-717
  3. Samobor, Ljudevita Gaja 37, za područje Samobora, Svete Nedelje i Zaprešića, kontakt telefon 01/3330-746

 

O najnovijim informacijama čitajte na službenoj stranici Općine te na društvenim mrežama.

Pružanje telefonske psihosocijalne podrške osobama u samoizolaciji

Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije otvorilo je telefon za pružanje psihosocijalne podrške osobama koje se nalaze u samoizolaciji ili karanteni na području Zagrebačke županije.

„Pozivamo sve naše sugrađane koji trebaju podršku i razgovor da nam se jave na 0994702460“, izjavila je Drinka Sopta, .v.d. ravnateljice Društva Crvenog križa Zagrebačke županije naglasivši kako su svi volonteri dostupni na spomenuti telefonski broj educirani psiholozi.

Inače ovakva akcija provodi se u mnogim hrvatskim županijama jer je iznimno važno pružiti podršku osobama koje su trenutno u samoizolaciji i to kroz pružanje informacije o učinkovitim načinima nošenja sa stresom koji im u toj situaciji mogu pomoći.

Stožer Civilne zaštite Zagrebačke županije ponovno apelira na osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane.

Više o samoizolaciji pogledajte ovdje.

 

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime