PU SISAČKO – MOSLAVAČKA: Operativna akcija „Mir i dobro“

Policijska uprava sisačko-moslavačka provodit će operativnu akciju „Mir i dobro“ od 15. prosinca 2018. do 8. siječnja 2019. godine.

709

Kao i proteklih godina, s ciljem održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana, povodom božićnih i novogodišnjih blagdana i ove će godine Ministarstvo unutarnjih poslova pa tako i Policijska uprava sisačko-moslavačka, provoditi operativnu akciju „Mir i dobro“ i to od 15. prosinca 2018. do 8. siječnja 2019. godine.

Akcija se provodi radi ostvarivanja dobrog stanja javnog reda i mira i podizanja opće sigurnosti u predblagdansko i blagdansko vrijeme, sprječavanja nedozvoljene prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava te sprječavanja stradavanja osoba i nastanka štete na imovini od uporabe pirotehničkih sredstava i drugih eksplozivnih tvari.

Stoga, prije samih božićnih i novogodišnjih blagdana podsjećamo na opasnosti zlouporabe oružja, eksplozivnih naprava i rasprskavajućih sredstava, koji su nažalost neizostavan dio predprazničkog raspoloženja, te apeliramo na roditelje, nastavnike i odgajatelje da utječu na djecu sprječavajući ih, a ne potičući, na uporabu raznih pirotehničkih sredstava za zabavu, a posebice improvizirajućih sredstava kućne izrade te da na taj način spriječe eventualne tragične posljedice.

Podaci prošlogodišnje akcije „Mir i dobro“

Tijekom prošlogodišnje operativne akcije „Mir i dobro“, koja se provodila od 15. prosinca 2017. do 8. siječnja 2018. godine, nije bilo stradavanja, odnosno ozlijeđenih osoba od uporabe pirotehničkih sredstava ili oružja. Evidentirano je tek jedno oštećenje tuđe stvari i to na petrinjskom području kada je utvrđeno da se puščano zrno u slobodnom padu zabilo u poklopac motora parkiranog vozila.

Tijekom prošlogodišnje akcije oduzeta su četiri komada oružja i 46 komada raznog streljiva.

Zbog nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava utvrđeno je pet prekršaja, zbog čega je prijavljeno pet osoba te su evidentirana i dva kaznena djela iz ove domene, za što su protiv dvije osobe podnesene kaznene prijave.

Detaljnije informacije o dozvoljenom vremenskom periodu upotrebe, te kako na siguran način rukovati pirotehničkim sredstvima možete pročitati ovdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime