Opomena pred otkaz profesorici koja je Milanovićevu sinu povisila ocjenu

349

Profesorici matematike, koja je u zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji naknadno povisila zaključnu ocjenu sinu predsjednika Republike Zorana Milanovića nakon što je školu u nekoliko navrata kontaktirala prva dama Sanja Musić Milanović, izrečena je opomena pred otkaz.

Mjeru profesorici matematike izrekla je ravnateljica Klasične gimnazije Zdravka Martinić-Jerčić, a profesorica je ranije baš ravnateljicu optužila kako je “ocjene podigla pod njezinim pritiskom”, navodi portal Telegram.

Pisano upozorenje u obliku opomene pred otkaz dolazi nakon nalaza prosvjetne inspekcije, u kojem je ravnateljici predloženo da izda pisano upozorenje nastavnici matematike.

Telegram piše da je profesorici matematike izrečena opomena pred otkaz zbog naknadnog mijenjanja zaključene ocjene, a navode se i druge zamjerke na njen rad, poput navodnog ranijeg puštanja učenika sa sata i neobavješćivanja roditelja o terminima informacija. Profesorica se na mjeru nema pravo žaliti.

Radi se o završetku afere koja je izbila nakon što je u medijima objavljeno da je supruga predsjednika Republike Sanja Musić Milanović krajem protekle nastavne godine u nekoliko navrata kontaktirala školu i ravnateljicu, negodujući zbog načina rada nastavnice koja je njenom sinu predavala matematiku.

Nakon zaključivanja ocjene vrlo dobar, Musić Milanović šalje opsežan mail ravnateljici u kojemu detaljno navodi sve zamjerke na rad nastavnice ali kaže kako mail ne šalje s ciljem da se njenom sinu naknadno promijeni ocjena. Međutim, nakon spornog maila ocjena iz matematike njenom je sinu promijenjena na odličan.

U intervjuu za Telegram prije nešto više od mjesec dana profesorica matematike ustvrdila je kako je ocjene predsjednikovu sinu i još šestero učenika promijenila nakon što je to od nje eksplicitno tražila ravnateljica, što je ravnateljica potom opovrgnula.

Prosvjetna inspekcija utvrdila je da su naknadno promijenjene ocjene formalnopravno valjane zato što su promijenjene prije sjednice razrednog vijeća, no ta problematična nepisana praksa navela je resornog ministra Radovana Fuchsa da najavi izmjenu zakonskih propisa oko zaključivanja ocjena. Fuchs je ustvrdio kako naknadna promjena ocjena predstavlja “sivu zonu koja se mora jasnije regulirati zakonom”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime