Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić izjavio je u petak da je u Puli i Splitu počela policijska obrada 18 izgrednika koji su izazvali prekid utakmice između Hrvatske i Češke u Saint Etienneu na Europskom nogometnom prvenstvu.

“Mi smo identificirali ukupno  32 ljudi, a 18 ih je ‘u tretmanu’. Jučer smo počeli tretman dijela tih ljudi u Puli, a najveći dio ih je u Splitu, i oni će danas biti tretirani. Ukupno će policija tretirati 18 ljudi u odnosu na ono što su radili u Francuskoj,” rekao je Orepić novinarima za vrijeme radne posjete Sinju.

VEZANE VIJESTI
VIDEO 30. godišnjica neodigrane utakmice Dinama i Zvezde

Na novinarski upit boji li se izgreda navijača na utakmici reprezentacija Hrvatske i Portugala u Lensu u osmini finala Eura 2016. Orepić je odgovorio niječno. “Ne bojimo se, učinit ćemo sve da ih spriječimo,” poručio je.

Nema potrebe izgredima na stadionima izražavati nezadovoljstvo i nepovjerenje, koje je “u osnovi svega toga što oni (izgrednici) rade”, kazao je Orepić. “Kad se vrate doma i kad sve ovo prođe, obećavam da ćemo pristupiti rješavanju problema koji pritišću te ljude,” dodao je.

Zastupnik Mosta Miro Bulj, koji je bio u Orepićevoj pratnji, poručio je da izgredi na stadionima štete Hrvatskoj i nisu način izražavanja nezadovoljstva kojem je uzrok Hrvatski nogometni savez (HNS). “Kad HNS ne pošuje zakon i kad moraju navijačke skupine upozoravati i boriti se za zakon, onda znači da imamo huligane u ložama i HNS-u”, rekao je Bulj.

VEZANE VIJESTI
UŽIVO - Derbi 25. kola 4. HNL – središte igra se u Petrinji

Izvor: Hina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here