U organizaciji UOSI SMŽ učenici srednjih škola upoznaju se s mogućnostima svog doprinosa društvu jednakih mogućnosti

286

Predavanjem na temu „Osobitosti komunikacije s osobama umanjenih komunikacijskih mogućnosti“ u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije nastavljen je program promicanja volonterizma i senzibilizacije mladih osoba urednog zdravstvenog razvoja-učenika srednjih škola na području Sisačko-moslavačke županije.

Riječ je o projektnim aktivnostima u sklopu programaMogućnosti – a ne ograničenja!“ kojeg provodi UOSI SMŽ, a financira ga Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta kroz Natječaj za projekte Udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2016./2017.

Partneri su srednje škole u Novskoj, Sisku i Topuskom, a program pod nazivom “Moj doprinos društvu jednakih mogućnosti” osmislila je i provodi dr.sc. Daša Poredoš Lavor.
Do kraja školske godine učenici srednjih škola biti će informirani o osobitostima života i pravima osoba s invaliditetom u svakodnevnom životu, o vrstama invaliditeta i specifičnom pristupu osobama s invaliditetom i o njihovom pravu na život u zajednici. Edukativnim predavanjima i pristupima učenicima srednjih škola želimo postići i pomoći im u stjecanju novih specifičnih znanja i vještina značajnih za konkretne profesije koje će se u svom budućem radu i djelovanju susretati s osobama s invaliditetom, ali im i predstaviti mogućnosti njihovog uključivanja u volonterski rad udruga u lokalnoj zajednici.

Tijekom prošle školske godine u sklopu programa “Nova znanja imam i volontiram” kojeg je provodila dr.sc. Daša Poredoš Lavor i Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije bilo je obuhvaćeno 533 učenika iz 7 srednjih škola iz Siska, Petrinje, Novske i Topuskog. Susreti u školi bili su odlično prihvaćeni od strane učenika, predstavnika stručne službe, nastavnika i ravnatelja. Stoga se projektne aktivnosti nastavljaju i ove školske godine jer su upravo predstavnici škola uočili potrebu za ovakvim oblikom rada, te iskazali interes za nastavkom suradnje.

Sa srednjim školama u Topuskom, Novskoj te Strukovnom školom i Srednjom školom Viktorovac iz Siska potpisana su partnerstva za sudjelovanje u projektu, ali i ravnatelji drugih srednjih škola u Sisačko-moslavačkoj županiji slobodni su javiti se Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije ukoliko žele iste sadržaje i za učenike svojih škola.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime