U organizaciji UOSI SMŽ učenici srednjih škola upoznaju se s mogućnostima svog doprinosa društvu jednakih mogućnosti

92

Predavanjem na temu „Osobitosti komunikacije s osobama umanjenih komunikacijskih mogućnosti“ u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije nastavljen je program promicanja volonterizma i senzibilizacije mladih osoba urednog zdravstvenog razvoja-učenika srednjih škola na području Sisačko-moslavačke županije.

Riječ je o projektnim aktivnostima u sklopu programaMogućnosti – a ne ograničenja!“ kojeg provodi UOSI SMŽ, a financira ga Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta kroz Natječaj za projekte Udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2016./2017.

Partneri su srednje škole u Novskoj, Sisku i Topuskom, a program pod nazivom “Moj doprinos društvu jednakih mogućnosti” osmislila je i provodi dr.sc. Daša Poredoš Lavor.
Do kraja školske godine učenici srednjih škola biti će informirani o osobitostima života i pravima osoba s invaliditetom u svakodnevnom životu, o vrstama invaliditeta i specifičnom pristupu osobama s invaliditetom i o njihovom pravu na život u zajednici. Edukativnim predavanjima i pristupima učenicima srednjih škola želimo postići i pomoći im u stjecanju novih specifičnih znanja i vještina značajnih za konkretne profesije koje će se u svom budućem radu i djelovanju susretati s osobama s invaliditetom, ali im i predstaviti mogućnosti njihovog uključivanja u volonterski rad udruga u lokalnoj zajednici.

VEZANE VIJESTI
Volonteri pokazali veliko srce u brizi za starije sugrađane

Tijekom prošle školske godine u sklopu programa “Nova znanja imam i volontiram” kojeg je provodila dr.sc. Daša Poredoš Lavor i Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije bilo je obuhvaćeno 533 učenika iz 7 srednjih škola iz Siska, Petrinje, Novske i Topuskog. Susreti u školi bili su odlično prihvaćeni od strane učenika, predstavnika stručne službe, nastavnika i ravnatelja. Stoga se projektne aktivnosti nastavljaju i ove školske godine jer su upravo predstavnici škola uočili potrebu za ovakvim oblikom rada, te iskazali interes za nastavkom suradnje.

VEZANE VIJESTI
GI „Moj grad Sisak“ predstavila završne rezultate projekta prevencije nasilja nad starijim osobama

Sa srednjim školama u Topuskom, Novskoj te Strukovnom školom i Srednjom školom Viktorovac iz Siska potpisana su partnerstva za sudjelovanje u projektu, ali i ravnatelji drugih srednjih škola u Sisačko-moslavačkoj županiji slobodni su javiti se Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije ukoliko žele iste sadržaje i za učenike svojih škola.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here