Vrt OŠ Josipa Zorića iz Dugog Sela, drugu godinu za redom, proglašen je najljepšim školskim vrtom u kontinentalnoj Hrvatskoj u sklopu ekološko-edukativnog projekta „Najljepši školski vrtovi u Hrvatskoj“ kojeg zajednički provode Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Hrvatska radiotelevizija.

p1010027.jpg__648x432_q85_subsampling-2Cilj projekta je da djeca kroz uzgoj voća, povrća i cvijeća te uređenje i oblikovanje školskih vrtova uče voljeti prirodu te prepoznavati vrijednosti i ljepote podneblja u kojem žive. Inače, ovaj ekološko-edukativni natječaj provodi se od 1994. godine na inicijativu novinarke Lidije Komes, urednice ekološke radio emisije „Slušaj kako zemlja diše“ Hrvatskoga radija, a OŠ Josipa Zorića natječe se od 2012. godine.

O najljepšim školskim vrtovima odlučivalo je stručno povjerenstvo koje su činili agronomi, pedagozi i krajobrazni arhitekti, a u projektu su ove godine sudjelovala djeca iz više od 130 dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola, domova i centara za odgoj i rehabilitaciju.

Iskrene čestitke mladim vrtlarima te njihovim učiteljima i profesorima iz OŠ Josipa Zorića.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here