OSIJEK Uhićen 61-godišnjak zbog sumnje da je počinio ratni zločin

Sumnja se da je tada kao 31-godišnji pripadnik paravojnih formacija, grubo fizički i psihički zlostavljao te usmrtio 47-godišnjeg hrvatskog državljanina

599

U subotu, 5. veljače, u jutarnjim satima, uhićen je 61-godišnji hrvatski državljanin, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“, počinjen 1992. godine na području Baranje, izvjestila je PU osječko-baranjska..

Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske proveli su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom te se sumnja se da je sredinom ožujka 1992. godine na području mjesta Vardarac, tada kao 31-godišnji pripadnik paravojnih formacija, grubo fizički i psihički zlostavljao te usmrtio 47-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su 61-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske, a kaznenu prijavu su podnijeli Županijskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“ iz članka 120 OKZ RH.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime