Osnovna škola Ivan Goran Kovačić Gora dobila je vozilo vrijedno 130 tisuća kuna koje će koristiti za prijevoz toplih obroka za školsku kuhinju, ali i za ostale potrebe škole. 80 tisuća kuna izdvojeno je iz Proračuna Sisačko-moslavačke županije, dok je 50 tisuća kuna donirala INA-a. Njima se na primopredaji vozila 26. travnja zahvalila ravnateljica ove škole Valentina Vujnović.

„Primarna namjena ovog vozila je prijevoz toplih obroka iz matične škole iz Gore u područnu školu u Nebojanu gdje imamo dvadesetak učenika u dva kombinirana odjeljenja. Ovo vozilo nam puno znači, ne samo što se tiče prijevoza tog toplog obroka. Naši učenici često idu i na razna natjecanja, a mi smo u ovom kraju gdje često nemamo prijevoza na ta natjecanja. Onda obično djecu prevozimo mi u školi svojim osobnim automobilima, ali danas smo presretni, imat ćemo s čim raditi i obavljati te prijevoze“, ustvrdila je Vujnović.

VEZANE VIJESTI
Učenici kutinske OŠ Stjepana Kefelje upoznali se s radom Županije

 

Vozilo su ravnateljici predali sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i direktor Rafinerije nafte Sisak Damir Butković.

„Mi smo posebno osjetljivi kada su u pitanju djeca i zato smo se s veseljem uključili ovom donacijom da osiguramo vozilo za prijevoz toplih obroka. Svi projekti koji su vezani za djecu su visoko da našoj listi prioriteta i mi se trudimo zaista sudjelovati, ne samo u projektima vezanim za djecu, nego u svim projektima koji su od značaja za lokalnu zajednicu“, istaknuo je Butković.

Sisačko – moslavačka županija ulaže značajna sredstva u svoje škole, naročito u uređenje i opremanje školskih kuhinja jer nastoje djeci osigurati zdrave, kuhane obroke, istaknuo je župan Ivo Žinić napomenuvši kako su i u ovoj školi prošle godine uredili školsku kuhinju u kojoj se pripremaju topli obroci za 74 učenika matične škole u Gori i 17 u područnoj školi u Nebojanu.

VEZANE VIJESTI
92 milijuna kuna za energetsku obnove 22 osnovne i srednje škole

„Uložili smo u 11 osnovnih škola više od tri milijuna kuna u obnovu i nabavku opreme u tim kuhinjama. Još dvije osnovne škole nemaju kuhinje za kuhanje toplog obroka. To je Prva osnovna škola Petrinja i osnovna škola u Rajiću, ali i tu smo se na tragu da možda do kraja godine to riješimo i da se sljedeće godine možemo pohvaliti da smo županija koja u svim školama ima pripremu toplih obroka. Isto tako rješavamo nabavku vozila kako bi i u područnim školama djeca imala potrebne tople obroke. Želim naglasiti da 1200 djece ima besplatne školske obroke, a još za 1200 Županija sufinancira tople obroke s 50% u sklopu mjera pronatalitetne politike, za obitelji s  troje i više djece. I na taj način pokušavamo i u ovim ruralnim područjima, ali i u drugim dijelovima naše županije djelovati na naše mlade, na naše školstvo,  podižemo tu kvalitetu, ne samo kroz ovaj vid, nego i kroz ostale. Primjerice, ova škola nažalost nema dvoranu. To je jedna od rijetkih osnovna škola koja još uvijek nema dvoranu i  to nam je sad sljedeći zadatak, da podignemo uvjete školovanja u osnovnim školama za još jednu razinu“, kazao je župan Žinić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here