Otkazana 23. Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici

Listopadska fešta berbe kestena, koja je prerasla u prepoznatljivi brend Hrvatske Kostajnice i jedna je od najljepših i najznačajnijih manifestacija na području Sisačko-moslavačke županije pa i šire, otkazana je zbog epidemije koronavirusa

548
Arhiva Radio Banovine

23. Kestenijada, listopadska fešta berbe kestena, koja je prerasla u prepoznatljivi brend Hrvatske Kostajnice i jedna je od najljepših i najznačajnijih manifestacija na području Sisačko-moslavačke županije pa i šire, otkazana je zbog epidemije koronavirusa.

Kako su obavijestili iz Turističke zajednice grada Hrvatske Kostajnice, zbog pogoršanja epidemiološke situacije vezano za zaraznu bolest COVID-19 i neizvjesnosti koju ona donosi te prema pristiglom stručnom mišljenju i preporuci Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i sve strožih mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, nažalost, 23. Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici 2020. godine neće se održati u uobičajenom obliku, ali to ne znači da ne možemo uživati u mirisima i okusima kestena tijekom listopada.

“Iako smo od početka godine aktivno krenuli s pripremama ovogodišnje Kestenijade u vjeri da ćemo je održati uz nove elemente i sadržaje koje bi manifestaciju još obogatili, nažalost, sprječava nas viša sila na koju ne možemo utjecati. Zbog specifičnosti manifestacije i sadržaja gotovo je nemoguće provesti mjere koje je propisao HZJZ i s obzirom da je i ZJZ preporučio da se Kestenijada ne održi, jedina moguća odluka, koliko god ona bila teška je – otkazati ovogodišnju Kestenijadu u uobičajenom obliku.

Zbog velikog broja sudionika u ovoj manifestaciji na malom prostoru, koja se održava u vrijeme godine kada osim COVID-a 19 postaje izraženija gripa kao i ostale respiratorne infekcije, važno je odgovorno se ponašati kako situacija ne bi eskalirala te kako bi se sačuvalo zdravlje domaćeg stanovništva i svih posjetitelja.

Ono što sada svi jedino možemo je biti oprezni i strpljivi.

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju tijekom proteklih Kestenijada i na razumijevanju ove obavijesti. Nadamo se da će se situacija što prije smiriti kako bismo mogli nesmetano nastaviti s održavanjem planiranih aktivnosti.”, stoji u priopćenju Turističke zajednice grada Hrvatske Kostajnice.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime