Grad Zagreb i ukupno 10 županija predstavilo se danas na IZVOR-u, 1. sajmu županija, izvornih proizvoda, običaja i manifestacija, čiji je cilj predstaviti ukupan gospodarski potencijal i kulturnu baštinu Republike Hrvatske domaćoj i inozemnoj javnosti.

Raznolikošću i bogatstvom svojih štandova, posebno su se isticale Sisačko-moslavačka i Zagrebačka županija, koje su iskoristile ovu priliku i brojnim posjetiteljima s ponosom predstavile svoje robne marke.

Sisačko-moslavačka županija tako će u naredna četiri dana, koliko Sajam traje, predstaviti svoje prirodne ljepote i tradiciju te turističku i gastronomsku ponudu, a posjetiteljima su ponudili i nekoliko stotina domaćih proizvoda kroz program ‘Kupujmo lokalno’, o čemu nam je više rekao Mario Čelan, predsjednik Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije…

 

Uz stotinu domaćih proizvoda, svojim se okusom istakla jedna slastica koja je mamila pažnju brojnih posjetitelja. Riječ je o čokoladici spravljenoj prema posebnoj recepturi…

 

Koliko je važno predstaviti gospodarski, kulturni i turistički potencijal potvrdio je i župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić iznimno ponosan mnoštvom autohtonih proizvoda svoje županije…

Svojim se autohtonim proizvodima u suradnji s Turističkom zajednicom predstavila i Zagrebačka županija. Župan Stjepan Kožić istaknuo je kako županija ima 11 svojih robnih marki na koje je iznimno ponosna, a nada se kako će ovakav vid predstavljanja potaknuti tržišni interes i rast prodaje izvornih hrvatskih proizvoda…

Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ružica Rašperić istaknula je iznimnan turistički i gastro-enološki potencijal…

Sajam „Izvor“ kroz predstavljanje posebnosti županija nastoji podići svijest o važnosti domaće proizvodnje, tradicije, obrta i malog gospodarstva.

Iako prvi, Sajam IZVOR privukao je velik broj posjetitelja već prvoga dana održavanja. S pravom, rekli bismo, jer potaknuti interes za izvorno od iznimne je važnosti za mlade naraštaje koji tek trebaju vidjeti i okusiti autohtone ljepote svoga kraja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime