Sinoć su u Jastrebarskom svečano otvorene Jaskanske vinske svečanosti, tradicionalna rujanska manifestacija kojom se promoviraju vina i vinari ovoga kraja te najavljuje nova berba.

Već tradicionalno početkom rujna Jastrebarsko postaje središte promocije vina i vinara ovoga kraja. Jaskanske vinske svečanosti najznačajnija su turistička manifestacija jaskanskog kraja koja tijekom četiri dana trajanja, uz bogatu ponudu domaćih jela i proizvoda te zanimljiv zabavno-glazbeni program, svim posjetiteljima pruža jedinstven doživljaj kušanja vrhunskih kapljica vina. Upravo s područja Plešivice stižu najbolja pjenušava vina pa su tako ispijanjem čaše pjenušca obitelji Korak u četvrtak, 7. rujna svečano otvorene 26. Jaskanske vinske svečanosti

S obzirom da na sadašnjoj lokaciji održavanja manifestacije počinje gradnja osnovne škole, od iduće godine manifestacija će se održavati na drugoj lokaciji, a očekuje se da bi mogla biti i sadržajno bogatija, kaže gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel, a ovu vinogradarsku godinu ocjenjuje jako dobrom.

Zadovoljan ovom godinom, a i ovakvom manifestacijom gdje vinari imaju priliku prezentirati svoj rad i svoje proizvode je i vinar Franjo Kolarić.

Čestitam na trudu i radu vrijednim vinarima jer zahvaljujući upravo njima, naša su vina iz godine u godinu sve bolja i kvalitetnija, rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, dodavši da je Županija uvijek uz svoje vinare koje je pozvao da se i dalje javljaju na županijske natječaje, ali i pripremaju projekte za bespovratna europska sredstva.

Jaskanske vinske svečanosti su i tradicionalno mjesto predstavljanja kandidatkinja za Vinsku kraljicu Zagrebačke županije, a aktualna kraljica Lucija Šember imala je savjet za nove kandidatkinje.

Lucija Šember pozvala je i sve, koji su u prilici, da do 10. rujna dođu na Jaskanske vinske svečanosti i uživaju u bogatom kulturno-umjetničkim programu, degustacijsko-prodajnoj izložbi vina uz kulinarsku ponudu te u zabavnim večernjim sadržajima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime