Otvoreni Dani vina u Jaski

366

Središnja turistička manifestacija jaskanskoga kraja, “Dani vina”, započela je u Jastrebarskom!

Do nedjelje – 13. listopada, uz kulturno-umjetnički, zabavni i edukativni program, posjetitelji manifestacije mogu kušati vina poznatih plešivičkih vinarija – Tomac, Korak, Šember, Jagunić, Kolarić, Braje, Ivančić, Režek, Tomac-Bajda, Šoškić, Jurkovac, Kurtalj, Sirovica, Mladina.

„Bute črno ili belo ili pak plešivičko?! Zna se pili bumo plešivičko!“, povijesnom rečenicom hrvatske filmske industrije (film “Tko pjeva zlo ne misli”) prisutne na otvorenju manifestacije pozdravio je gradonačelnik Jastrebarskoga Zvonimir Novosel. Ispred pokrovitelja, Zagrebačke županije, govorila je zamjenica župana Nadica Žužak. Zahvalila je vinogradarima i vinarima jaskanskoga kraja što pronose ime grada, a onda i Zagrebačke županije sudjelujući na brojnim izložbama i sajmovima vina, gdje redovito osvajaju zapažene nagrade i priznanja.

VEZANE VIJESTI
Zagrebačka županija osigurala milijun kuna za nove katastarske izmjere

„Ova je manifestacija prilika za njihovu dodatnu promociju, ali i promociju cijeloga kraja, ona je mjesto susreta i prijateljstva“, rekla je zamjenica Žužak.

Na otvorenju Dana vina bio je i predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan rekavši da Županija, ne samo da podržava ovu manifestaciju, već poticajnim mjerama dugi niz godina podržava i plešivičke vinare.

Foto: Zagrebačka županija

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here