Oznake “Bike&Bed” cikloturistima jamče kvalitetnu uslugu

Oznaku za prihvat cikloturista i paket nužne opreme preuzeli su predstavnici 32 turistička objekta

554

Posljednjih godina Hrvatska se profilira i kao biciklistička destinacija, a 32 turistička objekta s područja Sisačko – moslavačke županije sada nose oznaku “Bike&Bed”, što znači da su svoje objekte prilagodili za smještaj cikloturista.

Naime, budući da je cikloturizam sve unosniji i rašireniji oblik turizma, Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije raspisala je kriterije za dodjelu oznake “Bike&Bed”, koja cikloturistima jamči kvalitetnu uslugu. Oznaku za prihvat cikloturista i paket nužne opreme uručio je predstavnicima 32 turistička objekta sisačko – moslavački župan Ivo Žinić.

„I mi kao županija želimo postati destinacija za cikloturizam. Razvijamo i određene biciklističke staze u tom cilju. Do sada to još nije toliko razvijeno, ali u suradnji s drugim županijama i državnim ustanovama razmišljamo o izgradnji novih biciklističkih staza. Hrvatske vode planiraju graditi zaštitne nasipe u obrani od poplava, a mi planiramo da oni budu iskorišteni i za biciklističke staze. Tu je i mogućnost korištenja nekadašnjih željezničkih pruga koje, nažalost, više nisu u funkciji, koje su sada uništene. Postoji mogućnost njihove obnove i stvaranje novih biciklističkih staza. Želim vam čestitati, vama koji ćete dobiti oznaku koju ćete moći staviti na svoj objekt i vjerujem da ćemo tako poboljšati i privući što više turista jer će cikloturizam u budućnosti vjerojatno biti još razvijeniji“, kazao je župan.

VEZANE VIJESTI
Redovna skupština Zajednice kulturno - umjetničkih udruga SMŽ

Kako bi dobili oznaku, turistički objekti moraju imati mjesto za parkiranje bicikala, prostoriju za sušenje odjeće i organiziranu prehranu, turističke karte i prospekte, alat za popravak bicikala, a moraju pružati i uslugu najma bicikla itd.

Među onima kojima je uručena oznaka je i Lječilište Topusko, a ravnatelj Lječilišta Domagoj Mosler kazao je kako je ova oznaka simbol onoga što ih sve skupa okuplja.

„To znači da smo otvoreni za nove oblike turizma, da smo ujedinjeni oko toga i da nas u tome povezuje i podržava Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije i prvi čovjek Županije, naš župan. Ove oznake neće ići samo na naše zgrade i objekte, već i na naše web stranice. Stvorili smo na ovaj način jednu mrežu destinacija cikloturizma, a sad je samo preostalo da se povežemo s biciklističkim stazama“, ustvrdio je Mosler.

VEZANE VIJESTI
Mokrice su dokaz da se Oluja slavi diljem Hrvatske

Župan je dobitnicima oznake čestitao i poželio da i dalje rade na unaprjeđenju svoje turističke ponude te da zajednički pridonesu tome da Sisačko – moslavačka županija postane što primamljivija turistička destinacija.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here