Petrinja u akciji protiv ambrozije!

440
ambrozija -2016
U utorak, 28. lipnja 2016. godine od 9 do 12 sati u Petrinjskoj kući zdravlja održat će se ekološko – zdravstvena akcija „Manje ambrozije, više zdravlja“.
ambrozija -2016
ambrozija -2016
Akcija će se održati pod pokroviteljstvom Darinka Dumbovića, gradonačelnika Grada Petrinje, a cilj je upozoriti na brzo širenje ambrozije i njezin štetni utjecaj na zdravlje ljudi. Tijekom akcije zainteresirani građani moći će obaviti besplatna mjerenja krvnog tlaka, šećera i masnoća u krv te spirometriju. Također, imat će priliku posavjetovati se o štetnosti ambrozije, njezinom utjecaju na zdravlje te kako prevenirati i liječiti alergije.

U isto vrijeme će se na Gradskoj tržnici u Petrinji provoditi akcija obilježavanja područja s ambrozijom. Akciju provodi Grad Petrinja pod pokroviteljstvom gradonačelnika Darinka Dumbovića i nastavak dosadašnjih akcija kojima je za cilj prikupiti podatke od građana kako bi se što lakše locirala područja obrasla ambrozijom. Ovom prigodom bit će predstavljena i aplikacija putem koje građani mogu prijaviti mjesta na kojima raste ambrozija.

ambrozija petrinja3

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here