PETRINJA Cjelodnevni program za Dan državnosti

Poziv Petrinjkama i Petrinjcima da se odazovu u što većem broju

415

U Maloj vijećnici Grada Petrinje održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljen program obilježavanja Dana Državnosti u Petrinji.

Dana 30. svibnja ponovno slavimo Dan državnosti u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora, podsjetila je zamjenica gradonačelnika Grada Petrinje Viktorija Kaleb:

„Pozivam sve građane da sutra, onako kako je dostojno i pravedno, na svojim kućama, balkonima, automobilima izvjese našu trobojnicu s ponosom, s radošću, veseljem, slobodno mogu i male zastavice donijeti na Gradsko kupalište gdje će biti velika manifestacija i druženje. Svoju državu sanjali smo toliko stoljeća i sad je imamo, dosanjali smo i moramo biti ponosna generacija što imamo svoju državu.“

Konferenciju za novinare smo sazvali tek danas zato što smo čekali da vidimo epidemiološku situaciju na razini države tako da sada od strane Stožera imamo preporuke, a one su takve da je okupljanje slobodno, naravno uz pridržavanje onoga čega se cijeli svijet pridržava, a to su distanca i pranje ruku, istaknula je Kaleb.

VEZANE VIJESTI
Petrinjski Reformisti o brojnim nedoumicama vezanim uz smještaj migranata u Maloj Gorici

Potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Petrinje i savjetnik za branitelje gradonačelnika Miljenko Bušić pozvao je sve građane grada Petrinje, posebice sve branitelje, da dođu i sudjeluju na obilježbi Dana Državnosti: „Bez obzira što blagdan nije izravno vezan za braniteljsku populaciju, znamo da su branitelji doprinjeli da danas slavimo taj blgdan. Želim ih pozvati da dođu u što većem broju i imamo mjesto gdje to možemo dostojno obilježiti.“

Direktorica tvrtke Poslovne zone d.o.o. Petrinja Jasmina Robinić podsjetila je da su prošle godine imali jako dobar program ljeta na kupalištu:

VEZANE VIJESTI
PETRINJA Bez odobrenja postavio aparate za igre na sreću

„Nadamo se da ćemo i ove godine opravdati povjerenje svih, da će sadržaji biti dobri i da će privući veći broj gostiju. Što se tiče sutrašnjeg Dana državnosti od podneva kreće podjela graha i gulaša kao i zabavni program uz dva benda: od 11 do 17 sati nastup tamburaškog benda Presto, a navečer od 19 sati nastupit će Beata bend. Kupalište je spremno, a nadam se da će se posjetitelji odazvati u što većem broju.“

Robinić je najavila i otvaranje kafića na kupalištu koji je dobio petrinjski ugostitelj, dobru ponudu i pozvala sve da se i ove godine družimo na Kupalištu.

Predsjednik koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Petrinje Darko Dumbović prisjetio se da se 30. Svibnja obilježavao i u međuvremenu: „Dokaz tome da je taj datum koji je ukorijenjen u svijest i običaje i poštivanje hrvatskog naroda i svih onih koji su bili dušom i tijelom i činili sve da u demokratskim promjenama 1990. godine do toga i dođe. Drage Petrinjke i Petrinjci, Hrvatice i Hrvati, sutra budite dostojanstveni, izvjesite naše barjake na svoje kuće na sva moguća mjesta gdje se može. Ovo malo što je ostalo hrvatsko budimo na to ponosni.“

VEZANE VIJESTI
Tri zlata i srebro iz Třineca!

Program započinje tradicionalnom budnicom Gradske limene glazbe Petrinja ulicama grada, nastavlja se polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Sv. Benedikta u 09:15 sati te Svetom misom za Domovinu u Župnoj crkvi Svetog Lovre u 10 sati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here