PETRINJA Direktor trgovačkog društva oštetio državni proračun za više od milijun kuna

Preprodavao neprijavljena vozila iz Njemačke

490
Foto: ilustracija

Postupajući po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Sisku, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim hrvatskim državljaninom, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Utaja poreza ili carine i Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 57-godišnjak kao direktor trgovačkog društva sa sjedištem u Petrinji, u vremenskom razdoblju od početka veljače do kraja studenog 2016. godine, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, u svojstvu direktora u više navrata od više trgovačkih društva iz Republike Njemačke kupio više desetaka osobnih vozila.

On je vozila prodao na području Republike Hrvatske za koje nije prijavio prihode, niti je podnosio pripisane porezne prijave te je time s ciljem da izbjegne plaćanje poreza u najmanjem novčanom iznosu oko 1.034.700 kuna poreznom tijelu prikrio novoutvrđeni iznos obveza i utajio porez, oštetivši državni proračun Republike Hrvatske.

Zbog navedenih kaznenih djela Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, podnesena je kaznena prijava.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime