Petrinja dobiva projekt vodno komunalne infrastrukture vrijedan 335 milijuna kuna

1685

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i direktor poduzeća Privreda Zlatko Medved održali su danas u Petrinji konferenciju za novinare na kojoj su govorili o provedbi projekta vodno komunalne infrastrukture Petrinja – Mošćenica.
Riječ je o projektu kojeg su Petrinjci godinama iščekivali, a koji je dobio potvrdu Europske komisije kao 1 od 15 velikih projekata u Republici Hrvatskoj koji će biti financiran sredstvima iz fondova Europske unije.
Projekt je vrijedan ukupno 335 milijuna kuna, a obuhvaća rekonstrukciju sustava vodoopskrbe i rekonstrukciju i izgradnju sustava odvodnje na spomenutom području. Ovih dana je objavljen i natječaj za odabir izvođača radova, a kako je započeo projekt i kako je tekla njegova provedba podsjetio je direktor petrinjske Privrede Zlatko Medved….

TON

Direktor petrinjske Privrede Zlatko Medved je dodao kako je petrinjski vodovod jedan od najstarijih u Hrvatskoj. Njegova izgradnja je započela još 1911. godine. Zbog starosti i dotrajalosti sustava, značajni su gubici u vodoopskrbnoj mreži. Ciljevi projekta su, kako je rekao direktor Privrede, upravo smanjivanje tih gubitaka, ali i zaštita okoliša te poboljšanje kvalitete pitke vode.
Svoje zadovoljstvo projektom nije krio niti gradonačelnik Darinko Dumbović…..

TON

Gradonačelnik Dumbović je istaknuo da je projekt bio iscrpan i izrazito zahtjevan te da su s njim bili upoznati i predsjednik države, premijer, ministri i Hrvatske vode s kojima su petrinjski čelnici blisko surađivali. Ono što je najvažnije, kako je naglasio gradonačelnik Darinko Dumbović, više neće biti kuće na petrinjskom području koja neće imati pitku vodu i odvodnju, a Petrinjci, završetkom ovog projekta,neće imati dodatnih troškova, jer ih priključci na novu mrežu neće ništa koštati ….

TON 

 

O veličini ovog značajnog projekta svjedoče podaci kako će njime biti izgrađeno 72 km kanalizacije, 50 km vodovoda, a rekonstrukcija će obuhvatiti ukupno 4 500 priključaka, no najvažnije je što će se izgraditi i 3 precrpne stanice koje će petrinjsko područje u budućnosti braniti od poplava. Početak radova na projektu vodno komunalne infrastrukture Petrinja – Mošćenica očekuje se u lipnju, a predviđeno trajanje je 26 mjeseci od potpisivanja ugovora s izvođačem, zaključili su na kraju današnje konferencije za novinare gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i direktor poduzeća Privreda Zlatko Medved.

Foto: www.petrinja.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime