PETRINJA Festival kestena ispunio sva očekivanja

I Hrastovička gora i Gradski park izmamili su velik broj građana i gostiju na manifestaciju

386

U organizaciji Turističke zajednice Grada Petrinje i Hrvatskog planinarskog društva Zrin te pokroviteljskom Grada Petrinje u gradu na Petrinjčici održana je dvodnevna manifestacija Festival kestena.

Planinarska kestenijada održana je u subotu na Hrastovičkoj gori kod planinarskog doma Matija Filjak gdje su svi zaljubljenici aktivnosti na otvorenom mogli uživati na svježem zraku, rekreirati se uz pješačenje, brati kestene i zabaviti se uz glazbeni i razne druge programe i natjecanja pod vodstvom animatora.

U nedjelju je na Strossmayerovom šetalištu održan program za djecu Jesen za pet, a uz nezaobilazne pečene kestene u ponudi su bili domaći proizvodi i suveniri petrinjskih proizvođača.

Oba dana ispunila su sva očekivanja, složila se direktorica Turističke zajednice Grada Petrinje Ivanka Držaj:

“Zahvaljujući prekrasnom vremenu, Kestenijada je bila više nego dobra, jako puno je gostiju bilo, pogotovo jučer na planinarskoj Kestenijadi gdje je došlo jako puno planinarskih društava. Danas na Strossmayerovom šetalištu puno gostiju, razigrane djece i izuzetno bogat program za djecu. Istaknula bih i da su došli naši veliki prijatelji iz Kaštela, njihov štand je pod nazivom “Kaštela Petrinji s ljubavlju”. Donijeli su nebrojeno mnogo kolača, slastica, poklončića za naše drage Petrinjce.”

Kao i u vrijeme nakon potresa kada su Kaštele pomagale Petrinji, akciju „Kaštela Petrinji s ljubavlju“ koordinirala je Željka Perdić, inače Petrinjka:

“Ovo druženje Petrinje i Kaštela traje od 1986.godine kada sam ja otišla iz Petrinje, udala se i ostala dolje, dom i obitelj su mi dolje, tamo živim i radim, ali uvijek sam nastojala povezati Petrinju i Kaštela i to traje dugi niz godina kroz razne kulturne manifestacije, kroz razna druženja, a ovo je sada samo jedan možda još veći i još jači poticaj i druženje nakon ovog nesretnog potresa koji se dogodio. Kaštela redovito dolaze u Petrinju, a Petrinjci u Kaštela. Ono što smo danas mi donijeli je sve što su pripremili djeca, roditelji i svi Kaštelani, dakle od slastica, kolača, domaćih naravno koje su oni pekli, do sezonskog voća, svega što sada kod nas ima, maslinovog ulja, začinskog bilja, čajeva, vina, svega onoga što mi imamo.”

Gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes izrazila je zadovoljstvo što je Festival kestena privukao velik broj sugrađana, ali i gostiju:

“Još jedan prekrasan dan iskorišten za mnoštvo sadržaja, još jedan dokaz da Petrinja zaista ima što ponuditi. Prvi dan u prirodi, oko Planinarskog doma, brojni gosti prepoznali su bogatstvo petrinjskoj kraja. Danas u Gradskom parku više je sadržaja za djecu, bogata gastronomska ponuda i jedno lijepo iznenađenje za naše Petrinjce, ponovno nam u pomoć dolaze Kaštele. Splitsko-dalmatinska županija koja je između ostalih brojnih prijatelja također pružila ruku Petrinji, danas su ovdje s nama sa svojom bogatom gastronomskom ponudom.”

Kako se pretpostavilo na početku ove manifestacije, tako je zaključeno i na kraju: Festival kestena u Petrinji ispunio je sva očekivanja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime