PETRINJA Gradskoj knjižnici i čitaonici doniran uredski kontejner iz Vukovara

Petrinjska gradska knjižnica dobit će još šest kontejnera

679
Foto: Facebook Rad za naš grad

Gradska knjižnica Vukovar donirala je Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja uredski kontejner za potrebe zbrinjavanja Zbirke knjiga o Domovinskom ratu.

Foto: Facebook Rad za naš grad

U ime grada Petrinje na ovoj hvalevrijednoj donaciji zahvalio je gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović: „Znamo da je Vukovar s hrvatskim braniteljima uvijek bio tu kraj nas, da su Petrinja i Vukovar zajedničkim naporima pokazali kako se stvara Domovina. Ovdje se stvaraju prijateljski odnosi, odnosi u kojima je prije svega taj humani karakter na prvom mjestu i u toj humanosti mogu samo reći u ime cijelog grada, u ime hrvatskih branitelja, u ime knjižnice jedno veliko hvala gradonačelniku Vukovara, gospodinu Penavi i cijelom gradu Vukovaru. Mislim da smo mi dva grada koji smo prošli slične muke u Domovinskom ratu, danas ako itko ima senzibilitet prema gradu Petrinji onda uvijek imaju oni gradovi koji su prošli slične katastrofe. Mi smo doživjeli jednu nepravdu koja je bila i u ratu, ali i ova jedna nepravda koja je došla kroz nemili događaj prirodne katastrofe i u toj katastrofi se pokazujemo da smo humani. Niti jedan objekt u gradu Petrinji nije cijel, sve je uništeno, mi smo ustvari svi jedno ogromno kontejner naselje koje je privremeno rješenje i nadamo se da će ovakve akcije senzibilizirati ne samo gradove, općine i državu nego i cijelu Europsku uniju, jer zaslužujemo imati srednjoeuropski grad sa svim svojim tradicijskim vrijednostima, kulturom i običajima.“

Foto: Facebook Rad za naš grad

Ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Jelena Miškić istaknula je da su altruistička struka i da vjeruje da kako su pristupili, da će tim primjerom biti vođene i druge knjižnice u Republici Hrvatskoj: „Ovo je doista najmanje što smo trenutno mogli učiniti, a u suradnji i u komunikaciji s kolegom Antom ćemo dalje razvijati suradnju i vidjeti što će biti nadalje potrebno Knjižnici i čitaonici u Petrinji. Ovo sve ne bi bilo moguće bez našeg osnivača, Grada Vukovara.“, istaknula je Miškić te zahvalila Udruzi proizašloj iz Domovinskog rata i ratnim veteranima kao i ratnoj policiji Petrinja koji su pomogli postaviti ovaj kontejner te dodala kako se nada da će gospodin Ante i cijela ekipa iz Petrinje imati načina kako će svoje knjige spremiti i sačuvati na najbolji mogući način.

Foto: Facebook Rad za naš grad

Ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja Ante Mrgan zahvalio je Gradskoj knjižnici Vukovar na donaciji: „Bez ovakve pomoći teško da ćemo uspjeti uspostaviti rad knjižnice i naravno svaka pomoć nam je dobrodošla, posebno ove vrste. Dobit ćemo još šest kontenjera koji će zaista biti knjižnica s policama. Ono što smo sad već pripremili je da sortiramo sve te knjige, izdvojili smo lektornu građu, stručnu građu jer imamo studente Pedagoškog fakulteta te dječji odjel i jedan dio beletristike. Mi smo narodna knjižnica tako da smo ipak više za tu građu i naravno pokušat ćemo što više smjestiti knjiga po ukusu građana“, zaključio je Mrgan.

Foto: Facebook Rad za naš grad

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime