PETRINJA Lokalna hrana na lokalnom stolu

Proizvođačima omogućili besplatnu prigodnu prodaju, a svojim građanima da jednostavno dođu do domaćih proizvoda.

363

Unatoč situaciji s koronavirusom, Grad Petrinja je proizvođačima omogućio besplatnu prigodnu prodaju, a svojim građanima da jednostavno dođu do domaćih proizvoda.

Naime, tijekom jesenskim mjeseci Grad provodi manifestaciju „Lokalna hrana na lokalnom stolu 2020. godine“ u sklopu koje je obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima s područja Petrinje, ali i izvan nje, omogućio besplatnu prigodnu prodaju svojih proizvoda na gradskim površinama, pojasnio je Ante Marić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i imovinu Grada Petrinje.

„U mjerama borbe protiv COVID-a-19 gradonačelnik je donio Odluku da omogući OPG-ima iz Petrinje, ali i izvan nje, koji mogu ponuditi svoje proizvode našim građanima, besplatnu prigodnu prodaju na našem središnjem gradskom trgu. Tako da oni u ovim „težim“ vremenima imaju mogućnost prodaje, da održe svoje OPG-ove, nešto zarade, ali također da naši građani imaju izravan pristup i mogu kupiti proizvode od proizvođača, svježu i zdravu hranu. Za sada imamo tri kućice, ali imamo najave i za druge štandove, ne moraju to biti kućice, i na drugim lokacijama u gradu gdje ćemo, također besplatno, dopustiti OPG-ima da prodaju svoje proizvode tijekom jeseni. Želimo biti na usluzi i građanima, a i samim OPG-ima te im omogućiti jedan dodatni prihod kroz taj vid prodaje“.

Kućice na Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji obišao je petrinjski gradonačelnik  Darinko Dumbović.

„Drago mi je što sam pozvan da probam proizvode s juga Dalmacije, neretvanske mandarine, ali i kolače od kestena iz Hrvatske Kostajnice. Uvijek se postavljalo pitanje što te kućice rade na Trgu. Odlučili smo da one budu na ovom prostoru pokraj kojeg prolazi puno građana i automobila, da na neki način budu vidljive. Želimo da ove kućice u kontinuitetu, bilo to proljeće, ljeto, jesen ili zima, budu u funkciji svima onima koji imaju svoje proizvode. Odlučili smo da to bude besplatno i da se tu građanima  ponudi zdrava hrana i plodovi. To je jedan mali dodatni dio sadržaja u našem gradu“.

Dodajmo kako su prodavači mandarina, u znak dobre volje, Gradu Petrinji donirali 500 kilograma mandarina koje će biti podijeljene petrinjskim vrtićima i Pučkoj kuhinji.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime