PETRINJA Na Trgu kulture iznenadili žene ružama i slatkišima

Podjelu poklona predvodili su Milan Šeničnjak i Ante Mrgan:

192

U povodu Međunarodnog dana žena na petrinjskom Trgu kulture Petrinjkama su članovi Ratne policije Petrinja i Gradske knjižnice i čitaonice ruže dijelili i darivali prigodnim slatkišima.

Tom prilikom predsjednik petrinjskog ogranka UDVDR-a Darko Dumbović odgovorio je na vječno pitanje: jesu li žene napokon ravnopravne?

“Definitivno su ovdje na Trgu kulture muškarci zapostavljeni. Većina su uposlenice u knjižnici, Hrvatskom domu, radiju… U hrvatskom društvu, žena nije isto rangirana kao muškarac, postoje evidentne razlike: vještine nisu vrednovane na isti način. Međunarodni dan predstavlja ono što još uvijek traje, hrvatska žena je u društvu relativno dobro pozicionirana.”

Podjelu poklona predvodili su predsjednik Kluba policije ’91. Ratne policije Petrinja Milan Šeničnjak i ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja Ante Mrgan:

“Knjižnica je čuvar tradicije, što pisane riječi, što usmene riječi, što obilježavanja različitih datuma. Knjižnica će uvije obilježiti važnije datume, kao što je ovaj. Tu smo svi na trgu i naravno da smo htjeli našim kolegicama barem malo uljepšati ovaj dan. Bile su prilično ugodno iznenađene što smo ih se sjetili.”

Živimo u ludom svijetu, pogotovo proteklih dana pa nam i malo lijepih gesta i vijesti uvijek dobro dođe, podvukao je Mrgan.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime